Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα ενότητας από Biden για την επίθεση κατά του Donald Trump – Καμία ανοχή στη βία

Μήνυμα ενότητας από Biden για την επίθεση κατά του Donald Trump – Καμία ανοχή στη βία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden διέταξε τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας να επανεξετάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, ενόψει του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων
Μήνυμα ενότητας επιδίωξε να στείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Biden σε νεότερες δηλώσεις του σχετικά με την επίθεση κατά του πρώην προέδρου Donald Trump στην Πενσιλβάνια τη Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.
«Μία απόπειρα δολοφονίας είναι ακριβώς το αντίθετο των όσων υποστηρίζουμε», είπε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως ένα ενιαίο έθνος».
Οπως είπε, ο ίδιος ήδη μίλησε με τον Donald Trump και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.
Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ανθρώπου που σκοτώθηκε.
«Το θύμα ήταν ένας πατέρας που προστάτευσε την οικογένεια του» είπε και επισήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο στις ΗΠΑ για αυτού του είδους τη βία».
Αναφερόμενος στα κίνητρα του δράστη, σημείωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες. Κάλεσε τους Αμερικανούς «να μην κάνουν υποθέσεις» για τα κίνητρα ή την πολιτική τοποθέτησή του.
Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο Biden επισήμανε ότι διέταξε να επανεξεταστεί τι συνέβη στη συγκέντρωση του Trump στην Πενσυλβάνια.
«Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία ή για οποιαδήποτε βία για αυτό το θέμα. Μια απόπειρα δολοφονίας είναι αντίθετη με όλα όσα πρεσβεύουμε ως έθνος – τα πάντα», υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέβαλε το αυριανό ταξίδι του στο Τέξας.
Επρόκειτο να μεταβεί στο Austin του Τέξας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών από την ψήφιση του νόμου για τα πολιτικά δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης