Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία για τις ΗΠΑ είναι ό,τι ήταν το Αφγανιστάν για τη Σοβιετική Ένωση

Η Ουκρανία για τις ΗΠΑ είναι ό,τι ήταν το Αφγανιστάν για τη Σοβιετική Ένωση
Η Ουκρανία έχει γίνει μαύρη τρύπα για την αμερικανική οικονομία
Η σύγκρουση στην Ουκρανία εξελίσσεται για τις ΗΠΑ σε ό,τι ήταν το Αφγανιστάν για τη Σοβιετική Ένωση υποστηρίζει ο Victor Medvedchuk, Ουκρανός πολιτικός και επικεφαλής του απαγορευμένου στην Ουκρανία κόμματος «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή».
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, η Ουκρανία έχει γίνει μαύρη τρύπα για την αμερικανική οικονομία και οι «επενδύσεις» των Αμερικάνων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν «άμεσο πλήγμα για το σύστημα διακυβέρνησης των ΗΠΑ».
Σχολιάζοντας την απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump, ο Medvedchuk εκτιμά ότι αυτή… ταιριάζει «στην αλυσίδα των γεγονότων της απελπιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ»
«Υπάρχει μια σοβαρή κρίση στη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο πρόεδρος Biden είναι για τις ΗΠΑ ότι ήταν ο Brezhnev για τη Σοβιετική Ένωση, μετά τη διακυβέρνηση του οποίου, η χώρα αλλάζοντας μπορεί να καταλήξει στην άβυσσο» λέει ο Ουκρανός πολιτικός, υποστηρίζοντας πως είναι εμφανείς οι απώλειες των ΗΠΑ στην Ουκρανία, παρά τις προσπάθειες του Biden να πείσει τους Αμερικάνους ότι δεν είναι έτσι προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος των ΗΠΑ, οι οποίες – όπως λέει – θέλουν απελπισμένα και με όλες τους τις δυνάμεις να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους.

Καταστροφή

«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να αποδείξουν σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η φιλία με την Ουάσιγκτον επιτρέπει στην κάθε χώρα να προχωρά σε όλα τα … μέτωπα, αλλά η Ουκρανία είναι η ζωντανή απόδειξη ότι αυτό δεν συμβαίνει» τονίζει ο Ουκρανός πολιτικός, αναφέροντας πως η Ουκρανία ακολουθώντας την πορεία προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, έγινε η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη, υπέστη έναν καταστροφικό πόλεμο στο έδαφος της και παρά την άνευ προηγουμένου υποστήριξη της Δύσης, δεν κατάφερε να επιτύχει αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης.

Λένε ψέματα

Κατά τον Medvedchuk, οι ΗΠΑ χρειάζονται να δείξουν στον κόσμο το ανεξάντλητο των αμερικανικών πόρων και «λένε ξεκάθαρα ψέματα ότι θα βοηθήσουν την Ουκρανία για πάντα και ατελείωτα».
«Δεν πάει και πολύ καλά.
Η Ουκρανία έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό σε μαύρη τρύπα για την αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία και δεν υπάρχει κανένα νόημα ούτε στο πεδίο της μάχης ούτε στα διπλωματικά παιχνίδια.
Αποδεικνύεται ότι οι επενδύσεις στον ουκρανικό πόλεμο δεν δικαιολογούνται, και αυτό είναι ένα άμεσο πλήγμα για το σύστημα διακυβέρνησης των ΗΠΑ», τονίζει ο Ουκρανός πολιτικός.
Όπως λέει, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για την Ουάσινγκτον να παίξει το ρόλο του παγκόσμιου ηγεμόνα, από τη στιγμή που ο Biden έχει δεχθεί ως εχθρό όχι μόνο τη Ρωσία αλλά και την Κίνα.

Πραγματιστές οι «Trumpιστές»

Χρειάζεται μια αναδιάρθρωση στην αμερικανική πολιτική, αλλά πολλοί αξιωματούχοι δεν είναι έτοιμοι για αυτό και κρύβονται πίσω από τον Biden λέει ο Medvedchuk, αναφέροντας πως οι οπαδοί του Trump είναι πιο… πραγματιστές.
«Σήμερα οι Trump-ιστές είναι οι Αμερικανοί πραγματιστές που συντρίβουν τους ρομαντικούς του αμερικανικού μεγαλείου.
Ο Biden αντιπροσωπεύει σήμερα το λάβαρο, αν και εξαιρετικά εξαθλιωμένο, αυτού του πρώην μεγαλείου, και η μάζα των Αμερικανών μάνατζερ δεν θέλει να τον αφήσει να φύγει», καταλήγει ο Medvedchuk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης