Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κίνηση ματ από Orban – Προτάσεις σε Ευρωπαίους ηγέτες για την ειρήνη στην Ουκρανία

Νέα κίνηση ματ από Orban – Προτάσεις σε Ευρωπαίους ηγέτες για την ειρήνη στην Ουκρανία
«Το σχέδιο του Orban βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο γραφείο κάθε πρωθυπουργού της ΕΕ».
Τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ένα πρωτοφανές… μποϊκοτάζ στην εκ περιτροπής προεδρία της Ουγγαρίας στην ΕΕ, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban προχώρησε σε μια κίνηση ματ, στέλνοντας προτάσεις στους ηγέτες της ΕΕ για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.
Έχοντας επισκεφθεί διαδοχικά Κίεβο, Μόσχα, Πεκίνο και έχοντας δώσει το παρών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, ο Orban έστειλε τις προτάσεις του στους Ευρωπαίους ηγέτες για τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσε να επιλυθεί η κρίση στην Ουκρανία.
«Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε γραπτώς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα του πρώτου σταδίου των διαπραγματεύσεων, την ειρηνευτική αποστολή και τις προτάσεις της Ουγγαρίας.
Αν η Ευρώπη θέλει ειρήνη και θέλει να έχει αποφασιστική φωνή για την επίλυση της στρατιωτικής σύγκρουσης και τον τερματισμό της αιματοχυσίας, τότε πρέπει τώρα να αναπτύξει και να εφαρμόσει μια αλλαγή στην πολιτική της» ανέφερε ο Balazs Orban, σύμβουλος του Ούγγρου πρωθυπουργού.
Όπως είπε μιλώντας στην εφημερίδα Magyar Nemzet, «το σχέδιο του Orban βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο γραφείο κάθε πρωθυπουργού της ΕΕ».
Σύμφωνα με τον Balazs Orban, αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει μια «ρεαλιστική αξιολόγηση της κατάστασης, ρεαλιστικούς στόχους και ένα κατάλληλο χρονοδιάγραμμα» για δράση.
«Σε αυτό βασίζεται η προσέγγισή μας», τόνισε ο Balazs Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης