Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή από τον Trump - Έχρισε τον JD Vance ως υποψήφιο αντιπρόεδρο - Ένας υπέρμαχος της ... λογικής στο Ουκρανικό

Ανατροπή από τον Trump - Έχρισε τον JD Vance ως υποψήφιο αντιπρόεδρο - Ένας υπέρμαχος της ... λογικής στο Ουκρανικό
O Ρεπουμπλικανός από το Ohio αξιοποιείται για πρώτη φορά σε τόσο σημαίνουσα θέση
Ο πρώην Πρόεδρος Trump επέλεξε τον γερουσιαστή JD Vance ως υποψήφιό αντιπρόεδρό του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, αξιοποιώντας τον Ρεπουμπλικανό από το Ohio για πρώτη φορά σε τόσο σημαίνουσα θέση. 
Νωρίτερα, ο γερουσιαστής της Florida Marco Rubio και ο κυβερνήτης της North Dakota Doug Burgum ενημερώθηκαν ότι δεν θα επιλεγούν, σύμφωνα με ανθρώπους της ομάδας Trump, οι οποίοι όπως και άλλοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας στο AP λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση.
Ο Vance αναδείχθηκε τους τελευταίους μήνες ως ένας από τους πλέον επιφανείς υπερασπιστές του πρώην προέδρου.
Οι Ρεπουμπλικάνοι τον εξαίρουν ως ένα προωθημένο πρόσωπο του λαϊκιστικού συντηρητικού κινήματος που έχει δημιουργήσει μια ισχυρή προσωπική σχέση με τον ίδιο τον Trump αλλά και με τον γιο του, Donald Trump. 
Ο ορισμός του Vance έρχεται επίσης σε μια κρίσιμη καμπή των εκλογών, λίγες μέρες αφότου ο Trump παραλίγο να δολοφονηθεί κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Butler της Pennsylvania. 
Έτσι, το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Milwaukee αποτέλεσε την κατάλληλη ευκαρία προκειμένου ο πρώην πρόεδρος να παρουσιαστεί υγιής και δυνατός, αλλά το κυριότερο να συσπειρώσει τη βάση του κόμματός του μετά την συγκλονιστική τροπή που πήραν τα πολιτικά γεγονότα στις ΗΠΑ.

Ο ταραχώδης βίος του JD Vance και οι κρίσιμες παρεμβάσεις για την Ουκρανία

Ο 39χρονος Vance γεννήθηκε στο Ohio και είχε μια θεαματική είσοδο στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ.
Έχει καταταγεί στους Πεζοναύτες και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Yale.
Έγινε γνωστός στην αμερικανική κοινή γνώμη με το βιογραφικό του βιβλίο «Hillbilly Elegy», εκεί όπου περιγράφει οικογενειακή του ιστορία της φτώχειας και εθισμών στη δυσπρόσιτη αμερικανική επαρχεία.
Μέσω αυτού του βιβλίου, πρόσφερε τις γνώσεις στη λευκή εργατική τάξη των ΗΠΑ, παρουσιάζοντας τις αιτίες και τις συνέπειες της οικονομικής επισφάλειας.
Ο Vance κέρδισε μια έδρα στη Γερουσία το 2022, στην πρώτη του μόλις υποψηφιότητα για οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα, και γρήγορα εμφανίστηκε ως το πρόσωπο της Νέας Δεξιάς και του κινήματος MAGA στο Κογκρέσο.
Ενώ έχει δουλέψει σε πολλές κοινοβουλευτικές επιτροπές, είναι περισσότερο γνωστός στη Γερουσία ως πρωτοπόρα φωνή κατά της πρόσθετης βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία στη σύγκρουση του Κιέβου με τη Ρωσία.

Ένας πρώην πολέμιος του Trump που άλλαξε ρότα...

Αν και είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, αποκαλώντας τον «επιβλαβή» έχει μιλήσει δημόσια επανειλλημένως για το πώς τον κέρδισε ο Trump κατά την πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο.
Ο Trump τελικά ενέκρινε τον Vance σε μια έντονη κούρσα του 2022.
Ο γερουσιαστής ήταν ο πρώτος υποψήφιος αντιπρόεδρος που παρευρέθηκε στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη και εμφανίζεται συχνά σε δίκτυα όπως το CNN και το CBS News για να υπερασπιστεί τον πρώην πρόεδρο στα τηλεοπτικά παράθυρα των ΗΠΑ.
Οι απόψεις του έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα τις τελευταίες εβδομάδες αφενός επειδή ήρθε σε σύγκρουση με τον Mike Pence για τα γεγονότα του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου, κι αφετέρου επειδή τόνισε με νόημα ότι θα αποδεχόταν τα εκλογικά αποτελέσματα του 2024, εφόσον «έχουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».
Και τα δύο σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων στο CNN και τα δύο απηχούσαν στο έπακρο τη ρητορική που χρησιμοποίησε ο ίδιος  Trump.
Έχει επίσης ισχυρούς δεσμούς με τη Silicon Valley, δίνοντας στον πρώην πρόεδρο σημαντική  ώθηση για συγκέντρωση κεφαλαίων σε μια εξαιρετικά δαπανηρή εκστρατεία.
Ο Vance είναι παντρεμένος με τρία μικρά παιδιά.
Εάν εκλεγεί, o 40χρονος JD Vance θα είναι έναν εκ των νεότερων Αντιπροέδρων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ανακοίνωση του Donald Trump για τον DJ Vance

«Μετά από μακρά συζήτηση και σκέψη, και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που ταιριάζει καλύτερα στη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο Γερουσιαστής J.D. Vance της Μεγάλης Πολιτείας του Ohio.
Ο J.D. υπηρέτησε τιμητικά τη χώρα μας στο Σώμα Πεζοναυτών, αποφοίτησε από το State University του Ohio σε δύο χρόνια με [βαθμό] Summa Cum Laude, και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Yale, όπου ήταν εκδότης του The Yale Law Journal και Πρόεδρος του Yale Law Veterans Association.
Το βιβλίο του J.D., "Hillbilly Elegy", έγινε ένα από τα σημαντικότερα μπεστ σέλερ και ταινία, καθώς υπερασπίστηκε τους εργατικούς άνδρες και γυναίκες της χώρας μας.
Ο J.D. είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στην Τεχνολογία και τα Οικονομικά και τώρα, κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας, θα επικεντρωθεί έντονα στους ανθρώπους για τους οποίους πολέμησε τόσο λαμπρά, τους Αμερικανούς Εργάτες και Αγρότες στην Pennsylvania, το Michigan, το Wisconsin, το Ohio, τη Minnesota και πολύ πιο πέρα…»

GSjQ_uVXQAIjhTk.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης