Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όταν οι Ουκρανοί έσφαξαν τους Πολωνούς στη Volhynia – Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα προκάλεσε οργή στην ουκρανική Βουλή

Όταν οι Ουκρανοί έσφαξαν τους Πολωνούς στη Volhynia – Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα προκάλεσε οργή στην ουκρανική Βουλή

Αποκαλυπτήρια με… αντιδράσεις

Σχετικά Άρθρα
Στη Domostawa, ένα χωριό στη νοτιοανατολική επαρχία Podkarpackie της Πολωνίας, έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου, που είναι αφιερωμένο στα θύματα της σφαγής της Volhynia.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, μεγάλος αριθμός Πολωνών πολιτών συγκεντρώθηκε για να τιμήσει όσους χάθηκαν κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας της Ουκρανίας.
Το μνημείο αγιάστηκε από τον πατέρα Moschal, ο οποίος τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης ιστορικών αληθειών, δηλώνοντας:
«Γνωρίζουμε ότι μόνο η αλήθεια μπορεί να μας απελευθερώσει.
Μια αλήθεια που δεν σιωπά αλλά οδηγεί σε γνήσια μεταστροφή και συμφιλίωση.
Αυτό το μνημείο, στην οδυνηρή του ολότητα, αποκαλύπτει την αλήθεια που πολλοί, δυστυχώς κοσμικοί και θρησκευτικοί, επιθυμούν να διαστρεβλώσουν.
Ως εκ τούτου, είναι πολύ υποτιμημένο επειδή λειτουργεί ως συνείδηση σε όσους θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία αυτών των γεγονότων στα ανατολικά σύνορά μας».
Σχεδιασμένο από τον γλύπτη Andrzej Pityński, γνωστό για το μνημείο Katyn στο Jersey City , το μνημείο είναι φιλοτεχνημένο από μπρούτζο επικαλυμμένο με ανοιχτό καφέ πλατίνα.
Στέκεται ως ένα οδυνηρό σύμβολο της μνήμης του πολωνικού έθνους της γενοκτονίας που διαπράχθηκε κατά των Πολωνών στα ανατολικά εδάφη της Δεύτερης Πολωνικής Δημοκρατίας από το 1942 έως το 1945.

Αντιδράσεις

Ορισμένοι Ουκρανοί πολιτικοί εξέφρασαν την οργή τους όταν έμαθαν για το μνημείο.
Ο Mykola Kniazhycky, ένας Ουκρανός βουλευτής, επέκρινε το «σκανδαλώδες μνημείο» ως «μια σκόπιμη πολιτική πρόκληση που αποσκοπεί να υποτιμήσει την αξιοπρέπεια των Ουκρανών, να εμβαθύνει τις διαφορές και τελικά να καταστρέψει τα θετικά αποτελέσματα της συμφιλίωσης» που ζήτησε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' μεταξύ Πολωνών και Ουκρανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης