Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρεις πύραυλοι είναι αρκετοί… για το τέλος της Βρετανίας - Απειλές κατά της Ευρώπης

Τρεις πύραυλοι είναι αρκετοί… για το τέλος της Βρετανίας - Απειλές κατά της Ευρώπης
Στο στόχαστρο Βερολίνο, Βαρσοβία, όλες οι χώρες της Βαλτικής, Παρίσι, Βουκουρέστι, Πράγα και οι αμερικανικές βάσεις Spangdahlem, Ramstein, Patch Barracks, Garmisch-Partenkircher στη Γερμανία
Τρεις πύραυλοι είναι αρκετοί … και ο πολιτισμός των Βρετανών θα έχει καταρρεύσει επισήμανε η ρωσική τηλεόραση Rossiya 1, αναφέροντας πως πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι εντός της εμβέλειας των πυραύλων της Ρωσίας.
Η προειδοποίηση, η οποία έρχεται ύστερα από την πρόσφατη ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι σχεδιάζουν να τοποθετήσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται... από τη ρωσική δημόσια τηλεόραση.
Αρκετές φορές στο παρελθόν, οι Ρώσοι έχουν επικαλεστεί τις δυνάμεις και τα όπλα που διαθέτουν στην περιοχή του Kaliningrad προκειμένου να επιτεθούν στην Ευρώπη.
«Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα απειληθούν εάν οι πύραυλοί μας σταθμεύσουν στο Kaliningrad:
Βερολίνο, Βαρσοβία, όλες οι χώρες της Βαλτικής, Παρίσι, Βουκουρέστι, Πράγα και φυσικά οι αμερικανικές βάσεις Spangdahlem, Ramstein, Patch Barracks, Garmisch-Partenkircher στη Γερμανία» ανέφερε ο Yevgeny Popov, δημοσιογράφος και βουλευτής της Ρωσίας κατά την παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδόθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Πιο ευάλωτοι οι Βρετανοί

«Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη Βρετανία, τον παραδοσιακό μας εχθρό…
Η Βρετανία είναι στην πιο ευάλωτη θέση…
Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπέρμπιγχαμ, οι στρατιωτικές βάσεις στο Davenport, Clyde Portsmouth και Chatham Dockyard απειλούνται...

Βασικά, τρεις πύραυλοι είναι αρκετοί και αυτός ο πολιτισμός θα καταρρεύσει» υποστήριξε ο Popov.
Μάλιστα στην τηλεοπτική εκπομπή παρουσιάστηκε και ένας χάρτης της Ευρώπης, στον οποίο απεικονίζονται διάφορες πιθανές περιοχές ως στόχοι.
211111111.jpg
Και υπερηχητικά όπλα

Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι θα αναπτύξουν σταδιακά πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία από το 2026, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας.
«Όταν αναπτυχθούν πλήρως, αυτές οι συμβατικές μονάδες μεγάλης εμβέλειας θα περιλαμβάνουν SM-6, Tomahawk και υπερηχητικά όπλα, τα οποία έχουν σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια από τους τρέχοντες πυραύλους στην Ευρώπη» είχε αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.
Τα όπλα αυτά θα υπάγονται στη Multi-Domain Task Force, της αμερικανικής στρατιωτικής μονάδας που είναι από το 2021 υπό διαμόρφωση στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, η οποία περιλαμβάνει επίσης δυνάμεις πυροβολικού, αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, καθώς και ειδικούς στην αντιμετώπιση του πολέμου στον κυβερνοχώρο.

Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ

Πάντως, το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ απέναντι σε αυτόν τον σχεδιασμό εάν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ επικρατήσει ο Donald Trump, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του άμεσου τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία.

Απειλές Ρωσίας

Στις ανακοινώσεις αυτές είχε απαντήσει η Ρωσία.
«Η Ευρώπη είναι στόχος για τους πυραύλους μας, η χώρα μας είναι στόχος για τους πυραύλους των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Έχουμε αρκετή ικανότητα να περιορίσουμε αυτούς τους πυραύλους, αλλά τα πιθανά θύματα είναι οι πρωτεύουσες αυτών των χωρών.
Η Ευρώπη διαλύεται.
Η Ευρώπη δεν ζει τις καλύτερες στιγμές της.
Με ένα διαφορετικό σχηματισμό, η επανάληψη της Ιστορίας είναι αναπόφευκτη» είχε υποστηρίξει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης