Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κόλπο... Trump που μπορεί να λήξει τον πόλεμο στην Ουκρανία, να σώσει τις ΗΠΑ και να πνίξει… τους Δημοκρατικούς

Το κόλπο... Trump που μπορεί να λήξει τον πόλεμο στην Ουκρανία, να σώσει τις ΗΠΑ και να πνίξει… τους Δημοκρατικούς
Η πολιτική Δύση απλά δεν έχει τη δύναμη πυρός που χρειάζεται για να νικήσει τη Ρωσία
Στις 13 Ιουλίου, στη συγκέντρωση κοντά στο Butler στην Πενσυλβάνια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump γλίτωσε οριακά τον θάνατο από μια από τις σφαίρες που του έριξε ο 20χρονος Thomas Matthew Crooks.
Συνολικά του έριξε τουλάχιστον 8 σφαίρες από ένα τουφέκι τύπου AR-15 από την οροφή ενός κτηρίου έξω από τον χώρο της προεκλογικής ομιλίας.
Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας αργότερα εξέπνευσε.
Οι σουρεαλιστικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν, άφησαν άναυδο και σε κατάσταση πανικού το κοινό.

Τι ακριβώς συνέβη;

Τις τελευταίες δύο ημέρες, υπήρξαν διάφορες εικασίες για το τι πραγματικά συνέβη, από υποθέσεις σχετικά με την ανικανότητα των μυστικών υπηρεσιών μέχρι και πιθανή συνενοχή του ίδιου του Trump.
Αν και η τελευταία υπόθεση μπορεί να φαίνεται υπερβολικά ακραία, υπάρχουν πλάνα με πολίτες να βλέπουν τον Crooks στην οροφή από την οποία άνοιξε πυρ, και να προειδοποιούν την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας ότι ο δράστης είναι εκεί.
Το σοκαριστικό είναι ότι οι προειδοποιήσεις του πλήθους ελήφθησαν υπόψη μόνο αφού ο Crooks άρχισε να πυροβολεί.
Για κάποιο λόγο, οι δύο ομάδες ελεύθερων σκοπευτών που υποτίθεται ότι αποτρέπουν καταστάσεις όπως αυτή δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά τους, καθώς εξουδετέρωσαν τον Crooks μόνο αφού αυτός έριξε 8 βολές από ένα κανονικό τουφέκι.

Ζει από τύχη

Σύμφωνα με μια ανάλυση, καθώς και με τη δήλωση του ίδιου του Trump, ο μόνος λόγος που ζει είναι επειδή γύρισε ελαφρώς το κεφάλι του προς τα δεξιά για να διαβάσει ένα γράφημα για τους παράνομους μετανάστες.
Ωστόσο, παρά την καθαρή τύχη που είχε ο Trump, αυτό προκαλεί πολλά ερωτήματα σχετικά με τις φιλοπόλεμες ελίτ στην Ουάσιγκτον και την πολύ πιθανή (αν και όχι αποδεδειγμένη) εμπλοκή τους στην απόπειρα δολοφονίας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Trump δεν είναι ακριβώς η «Δευτέρα Παρουσία του Χριστού», όπως πολλοί πιστεύουν, απλώς και μόνο επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο (αν όχι αδύνατο) για έναν και μόνο άνθρωπο να αλλάξει την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο υποψήφιος… της ειρήνης

Στην πραγματικότητα, αν και ο Trump έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για αυτό, δεν τερμάτισε πραγματικά την επιθετικότητα της Ουάσιγκτον εναντίον του κόσμου.
Σίγουρα δεν έχει ξεκινήσει νέους πολέμους, κάτι που είναι αξιέπαινο, αλλά επίσης δεν τερμάτισε αυτούς στους οποίους είχαν ήδη εμπλακεί οι ΗΠΑ και δεν επιχείρησε ποτέ την εξάρθρωση της ανεξέλεγκτης ισχύος του Στρατιωτικού Βιομηχανικού Συγκροτήματος, παρά τις υποσχέσεις του.
Επομένως, δεν είναι ακριβώς ο «υποψήφιος της ειρήνης» που συνήθως τον παρουσιάζουν στα περισσότερα ΜΜΕ κατά του κατεστημένου.
Ωστόσο, ο Trump είναι σίγουρα το επόμενο καλύτερο που μπορεί να συμβεί… και αυτό ακριβώς είναι τελείως απαράδεκτο για τους εγκληματίες πολέμου και τους «πλουτοκράτες» στην Ουάσιγκτον.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παράταση της ενορχηστρωμένης από το ΝΑΤΟ ουκρανικής σύγκρουσης.

Κατά της εμπλοκής των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ο Trump ήταν πάντα ενάντια σε οποιαδήποτε σημαντική εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι ήταν ασύνετο να «προκαλέσουμε» τη ρωσική «Αρκούδα».
Επικρίνει τακτικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα τη Γαλλία και τον Πρόεδρό της Emmanuel Macron, για τις αυτοκτονικές αντιρωσικές πολιτικές τους στην Ουκρανία, προειδοποιώντας το Παρίσι να μην εμπλακεί άμεσα.
Όπως αναμενόταν, αυτές οι προειδοποιήσεις έπεσαν στο κενό.
Εκτός από όρους realpolitik, ο Trump έχει τόσο προσωπικούς όσο και γεωπολιτικούς λόγους για να τερματίσει την εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Το κόλπο… των Δημοκρατικών

Συγκεκριμένα, οι ολοένα και πιο αντιδημοφιλείς Δημοκρατικοί χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως τρόπο διοχέτευσης των χρημάτων των φορολογουμένων πίσω στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στις δικές τους τσέπες.
Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, με δεκάδες και αργότερα εκατοντάδες δισεκατομμύρια να αποστέλλονται με διάφορα μέσα (συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων) στα ταμεία της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC) και της ανώτατης ηγεσίας του.
Η περικοπή αυτής της ροής θα είχε εξασφαλίσει ότι οι Δημοκρατικοί θα έχαναν… την κύρια πηγή εισοδήματός τους.
Η Γερουσία που ελέγχεται από το DNC το γνώριζε πολύ καλά και για αυτό προσπάθησε να ψηφίσει νόμους που θα καθιστούσαν αδίκημα ακόμη και να προσπαθήσει κανείς να διακόψει τη λεγόμενη «βοήθεια της Ουκρανίας».

Γελοίος μύθος η Δημοκρατία στις ΗΠΑ

Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι οι διεφθαρμένοι ομοσπονδιακοί θεσμοί ήταν πάντα αποφασιστικά κατά του Trump.
Αυτός ο αγώνας για την εξουσία αποκάλυψε πολλές άβολες αλήθειες για τις αποτυχίες του συστήματος στις ΗΠΑ, δείχνοντας ότι η πολυδιαφημισμένη «Δημοκρατία» στην Αμερική δεν είναι παρά ένας γελοίος μύθος.
Οι πολιτικές κατά του Trump κατόπιν εκφυλίστηκαν όχι μόνο σε επίπεδο νομοθεσίας, αλλά έφτασαν επίσης στο σημείο να θέσουν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα των ΗΠΑ, καθώς ορισμένες «μπλε» Πολιτείες άρχισαν να απαγορεύουν την υποψηφιότητα Trump, με πολλές άλλες «κόκκινες» Πολιτείες να απειλούν να ανταποδώσουν με αντίστοιχες απαγορεύσεις στον Biden.
Τα δύο μέτρα και σταθμά της κυρίαρχης μηχανής προπαγάνδας ήταν επίσης αρκετά εμφανή κατά τη διάρκεια πολλών δικαστικών υποθέσεων που ξεκίνησαν κατά του Trump.
Ωστόσο, όλα αυτά τους γύρισαν μπούμερανγκ, καθώς η δημοτικότητα του Trump ενισχύθηκε με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να είναι πιο απελπισμένοι από ποτέ.

Το Ukraine-gate

Ο κατάλογος εκείνων που αντιτίθενται (αν και το έντονο μίσος είναι πιο κατάλληλος όρος) στον Trump είναι αρκετά μεγάλος και περιλαμβάνει πολλούς ξένους παράγοντες, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν βαθείς δεσμούς με τους διεφθαρμένους ομοσπονδιακούς θεσμούς των ΗΠΑ.
Ένα από αυτά είναι σίγουρα η νεοναζιστική χούντα των Ουκρανών.
Το Ukrainegate αποκάλυψε την έκταση της εχθρότητας μεταξύ του Trump και του καθεστώτος του Κιέβου, με το τελευταίο να στοχεύει ακόμη και εξέχοντες Αμερικανούς δημοσιογράφους που θεωρούνταν ότι είναι υπέρ του Trump.
Δεδομένου του πόσο απελπισμένη για επιβίωση είναι η νεοναζιστική χούντα, θεωρείται ότι είναι απλά θέμα χρόνου να γίνουν εικασίες για την πιθανή εμπλοκή της στην απόπειρα δολοφονίας του Trump.

Η ανάμειξη … του Κιέβου

Είναι δεδομένο ότι ο Trump τρέφει πολλή κακία ενάντια στο καθεστώς του Κιέβου εξαιτίας όλων αυτών, καθώς και του γεγονότος ότι το Κίεβο είναι ένα τέτοιο βάρος.
Έτσι, κάποια στιγμή, ο Trump θα μπορούσε πραγματικά να πει (υπό την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει τις εκλογές) ότι η νεοναζιστική χούντα συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του.
Υπηρεσίες όπως η περιβόητη SBU και η GUR που ελέγχονται από τη CIA, έχουν σίγουρα την ικανότητα να βοηθήσουν στον σχεδιασμό και την εκτέλεση τέτοιων επιχειρήσεων.
Για να μην αναφέρουμε ότι έχουν ξεκάθαρο κίνητρο, καθώς εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τη «βοήθεια» που ο Trump θέλει να κόψει.
Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι συμμετείχαν σε αυτό, αλλά είναι μια πιθανότητα που σίγουρα δεν μπορεί και να απορριφθεί.
Ωστόσο, ανεξάρτητα από το αν υπήρξε οποιαδήποτε ανάμειξη από την πλευρά τους, αυτό θα μπορούσε να δώσει στον Trump μια τέλεια δικαιολογία για να μειώσει περαιτέρω την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη λέγοντας ότι «προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε, αλλά προσπάθησαν να με σκοτώσουν».
Και δεδομένου του μάλλον απλοποιημένου λεξιλογίου του (ή της έλλειψης ευγλωττίας, θα έλεγαν κάποιοι), αυτός μπορεί στην πραγματικότητα να είναι και ο τρόπος που θα το πει.

Με ένα σμπάρο... πολλά τρυγόνια

Με αυτόν τον τρόπο, ο Trump θα πετύχαινε με έναν σμπάρο … δυο τρυγόνια.
Πρώτον, θα απαλλασσόταν από ένα τεράστιο οικονομικό βάρος, ενώ θα εξοικονομούσε και δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αλλού.
Δεύτερον, ο Trump θα τερμάτιζε τη μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης για τους αντιπάλους του στο DNC.
Και τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο, θα του έδινε μια μοναδική ευκαιρία για μια εγγυημένη στρατηγική εξόδου που θα ήταν πολύ καλύτερη για την Αμερική από την ταπεινωτική ήττα που υπέστη στο Αφγανιστάν
Πράγματι, αν δούμε την τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο της μάχης, οι προοπτικές των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην Ουκρανία φαίνονται μάλλον ζοφερές.
Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η ολοκληρωτική ήττα και η κατάρρευση του καθεστώτος του Κιέβου είναι να εμπλακούμε άμεσα.
Ωστόσο, εκτός από το ότι ο Trump δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει για προσωπικούς λόγους - γεωπολιτικά και στρατιωτικά μιλώντας, οι ΗΠΑ (και κατ' επέκταση το ΝΑΤΟ) είναι απλά απροετοίμαστες για έναν τέτοιο πόλεμο.
Παρά τις πολυετείς προετοιμασίες και τις δεκαετίες μιλιταρισμού, η πολιτική Δύση απλά δεν έχει τη δύναμη πυρός που χρειάζεται για να νικήσει τη Ρωσία.
Ακόμη χειρότερα, οι βυθιζόμενες στρατηγικές ικανότητες της Αμερικής υποδηλώνουν ότι είναι απλά ανίκανη να ανταποκριθεί στο ολοένα ισχυρότερο στρατηγικό οπλοστάσιο της Μόσχας, που είναι και το πρώτο στον κόσμο σχεδόν σε κάθε κατηγορία (καταστροφική δύναμη, εμβέλεια, μέσα παράδοσης, κ.λπ.).
Ακόμα και για τον ίδιο τον πλανήτη, αν λάβει κανείς υπόψη τι είδους παρενέργειες θα μπορούσαν να προκύψουν, γίνεται αντιληπτό πόσο αναγκαία είναι η αποκλιμάκωση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης