Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση Biden δίνει προστασία στον Robert Kennedy Jr. μετά την απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump

Η κυβέρνηση Biden δίνει προστασία στον Robert Kennedy Jr. μετά την απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump

Η μυστική υπηρεσία θα τον προστατεύει

Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε τη Δευτέρα (15/7/2024) ότι ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος Robert Kennedy Jr. θα προστατεύεται από τη Μυστική Υπηρεσία μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Donald Trump.
«Υπό το φως των γεγονότων αυτού του Σαββατοκύριακου, ο πρόεδρος μου ζήτησε να συνεργαστώ με τη Μυστική Υπηρεσία για να παρέχω προστασία στον Robert Kennedy Jr.», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.
Ο Mayorkas είπε επίσης ότι τόσο πριν όσο και μετά την απόπειρα δολοφονίας, η Μυστική Υπηρεσία ενίσχυσε την προστασία του Trump με βάση την «εξελικτική φύση των απειλών προς τον πρώην πρόεδρο».
Η ανακοίνωση ήρθε αφότου ο Trump συμμετείχε στις εκκλήσεις προς τον Kennedy να λάβει προστασία από τις Μυστικές Υπηρεσίες, αφού ο ίδιος έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας.
«Υπό το φως του τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα, πιστεύω ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο Robert Kennedy να λάβει προστασία της Μυστικής Υπηρεσίας — αμέσως», έγραψε τη Δευτέρα στην πλατφόρμα του Truth Social.
"Δεδομένης της ιστορίας της οικογένειας Kennedy, αυτό είναι το προφανές σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε!" πρόσθεσε.

Το ιστορικό της οικογένειας

Ο θείος του Kennedy, Πρόεδρος John F. Kennedy, δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας τον Νοέμβριο του 1963.
Ο αδελφός του προέδρου, Robert F. Kennedy, δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 1968 στο Λος Άντζελες, τη νύχτα που κέρδισε τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια και τη Νότια Ντακότα.
Το CNN ανέφερε ότι ο Robert Kennedy Jr. συνάντησε τον Trump στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν τη Δευτέρα και συζήτησαν για την «εθνική ενότητα» καθώς ξεκίνησε εκεί το τετραήμερο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.
Το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά τον πυροβολισμό στην προεκλογική συγκέντρωση του Trump στην Πενσυλβάνια ως «πιθανή εγχώρια τρομοκρατική πράξη».
«Το τμήμα αντιτρομοκρατίας μας και τα εγκληματικά μας τμήματα εργάζονται από κοινού για να καθορίσουν το κίνητρο», είπε στους δημοσιογράφους ο εκτελεστικός βοηθός διευθυντής του Τμήματος Εθνικής Ασφάλειας του FBI.
Ο πρόεδρος Joe Biden είπε την Κυριακή ότι έδωσε εντολή στο FBI να διασφαλίσει ότι η έρευνά του θα είναι «ενδελεχής και γρήγορη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης