Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα δικαστήρια αποκαλύπτουν τις πρακτικές του προκλητικού επικεφαλής της Intrum Γ. Γεωργακόπουλου - Πως στήνονται οι πλειστηριασμοί

Τα δικαστήρια αποκαλύπτουν τις πρακτικές του προκλητικού επικεφαλής της Intrum Γ. Γεωργακόπουλου - Πως στήνονται οι πλειστηριασμοί

Εξευτελιστικές τιμές άνευ προηγουμένου

    

Σχετικά Άρθρα
Τρομοκρατημένοι είναι οι πολίτες της επαρχίας από τους πλειστηριασμούς των servicers με την Intrum να κυνηγά τα αγροτεμάχια σαν ένας «κακός λύκος».
Πολίτες χάνουν την πατρογονική γη που τους άφησαν κληρονομιά οι γονείς τους η οποία στη συνέχεια αθροίζεται σε ένα χαρτοφυλάκιο που περιέχει γεωργικές εκτάσεις προς πώληση και κατοικίες μιας άλλης εποχής.

Oρίζει τις τιμές που επιθυμεί

Η  Intrum αξιοποιεί κάθε νομικό εργαλείο για να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των οφειλετών αφού αποτυπώνει την αξία της περιουσίας με την «βοήθεια» του μηχανικού σε τιμές που δεν ικανοποιούν τον οφειλέτη, ο οποίος για να τις ανατρέψει προσφεύγει στη Δικαιοσύνη με σκοπό την αναθεώρηση των αρχικών τιμών του πλειστηριασμού.
Ο οφειλέτης Δ.Κ από τα Ιωάννινα με τις λιγοστές οικονομικές δυνάμεις που του έχουν απομείνει διεκδίκησε και πέτυχε αρχικά την ανακοπή του πλειστηριασμού και στη συνέχεια την ανατροπή τω τιμών πώλησης με νέες πιο αυξημένες.

Το Δικαστήριο όρισε νέες τιμές

Μετά την προσφυγή του οφειλέτη για τις τιμές, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων αναθεώρησε τις τιμές προς τα πάνω.
Η αρχική εκτίμηση της Intrum ήταν στις 11.700 ευρώ για να ανέλθει στις 20.000 ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ για κάθε ποσοστό 500/1000 εξ αδιαιρέτου ελάσσονος επιφάνειας οικοπέδου, κατά τις διατάξεις του Ν. 3741/1929, του Ν. 1024/1971 και των άρθρων 1002, 1117 ΑΚ, εμβαδού 1.284 τ.μ., κυριότητας του κάθε ποσοστού των ανακοπτόντων, αντίστοιχα, ευρισκόμενων εντός του οικισμού της τοπικής κοινότητας Σιστρουνίου της δημοτικής κοινότητας Λάκκας Σουλίου του Δήμου Δωδώνης Π.Ε. Ιωαννίνων, ολικής έκτασης του οικοπέδου 2.568 τ.μ.

Το πακέτο των 12 πλειστηριασμών

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου με την Intrum να έχει κάνει ένα πακέτο με 12 περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνουν αγροτεμάχια και μια κατοικία του 1950.

Από τα Ιωάννινα στην Κατερίνη

Η  Intrum έχει εξελιχθεί σε κυνηγό αγροτικών καλλιεργειών διότι η Αγροτική Τράπεζα πέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς για να φτάσουν στη συνέχεια στο δικό της χαρτοφυλάκιο.
Οι περιπέτειες των αγροτών με την εκποίηση της γης έχει ονοματεπώνυμο.
Η διοίκηση του Γιώργου Γεωργακόπουλου της  Intrum διαχειρίζεται την αγροτική γη σαν «φεουδάρχης» που αλλάζει τη μοίρα της χώρας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στα χέρια του είναι ένα ακόμη φιλέτο συνολικής έκτασης 19.120 τ.μ. καλλιεργήσιμης γης αφού εξυπηρετούσε φάρμα στην περιοχή της Κατερίνης
Πρόκειται για 5 πλειστηριασμούς στη συσκευασία του ενός.
Η διαδικασία πώλησης θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.
Ο εντολοδόχος της  Intrum HELLAS είναι η “VEGA ΙI NPL FINANCE DAC ” (ΒΕΓΚΑ I ΕΝ.ΠΙ.ΕΛ. ΦΑΪΝΑΝΣ ΝΤΙ ΕΪ ΣΙ) με έδρα του Δουβλίνο Ιρλανδίας (οδός George’s Dock αριθ. 3, 4ος όροφος IFSC, Δουβλίνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μία από τις εκτάσεις που βγαίνουν στο σφυρί συνολικής έκτασης 3.875 τ.μ. αποτιμήθηκε σε 6.500 ευρώ.
Η έκταση των 7563 τ.μ. αποτιμήθηκε σε 10.000 ευρώ.
Η αξία ανά τ.μ. διαμορφώνεται στο 1,32 ευρώ.
Παραμένει άγνωστο αν ο οφειλέτης είχε χρήματα για να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την αναπροσαρμογή των τιμών όπως αποτυπώθηκαν με την τεχνογνωσία της INTRUM.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τα… έργα της επισπεύδουσας εταιρείας.

unnamed_10.png

unnamed_11.png


unnamed_13.png


unnamed_15.png

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης