Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Δεν αλλάζουμε στάση προς το Ισραήλ αν δεν τερματίσει τη γενοκτονία στη Γάζα

Erdogan: Δεν αλλάζουμε στάση προς το Ισραήλ αν δεν τερματίσει τη γενοκτονία στη Γάζα
Η Τουρκία θα αντιταχθεί στις φιλο-ισραηλινές πολιτικές του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.
«Η Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσει να αντιτίθεται σε όλες τις πρωτοβουλίες του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν το Ισραήλ στα εγκλήματα πολέμου και θα συνεχίσει να στέκεται αλληλέγγυα στην Παλαιστίνη», υπογράμμισε, γνωστοποιώντας ότι εξέφρασε αυτή του την ανησυχία κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα.
Επανέλαβε ότι η στάση της Τουρκίας δεν θα αλλάξει αν το Ισραήλ δεν τερματίσει τις σφαγές, την κατοχή και τη γενοκτονία στη Γάζα.
«Το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να κάμψει το πνεύμα της παλαιστινιακής αντίστασης». «Οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να υπερασπίζονται ηρωικά τη γη τους, παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ σκότωσε σχεδόν 40.000 Παλαιστίνιους».
Επίσης, αναφέρθηκε στην προσφορά της Τουρκίας να αναλάβει ρόλο για τη διασφάλιση της ειρήνης.
Τέλος, άσκησε κριτική σε χώρες-συμμάχους του ΝΑΤΟ που παρακρατούν όπλα από την Τουρκία, αλλά την ίδια στιγμή τα παραδίδουν ελεύθερα σε τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία.

«Δεν γυρίζουμε την πλάτη στην Ανατολή για χάρη της Δύσης, ούτε παραμελούμε τη Δύση για χάρη της Ανατολής»

«Δεν γυρίζουμε την πλάτη στην Ανατολή για χάρη της Δύσης, ούτε παραμελούμε τη Δύση για χάρη της Ανατολής», δήλωσε ο Tayyip Erdogan.
Υποστήριξε ότι ο ρόλος της Τουρκίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι αναντικατάστατος, εκφράζοντας παράπονα για τους περιορισμούς από σύμμαχες χώρες στην πώληση αμυντικού υλικού και στον τρόπο που ορισμένες εξ αυτών αντιμετωπίζουν το Κουρδικό πρόβλημα.
«Η Σύνοδος Κορυφής επιβεβαίωσε τον αναντικατάστατο ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Σε αυτή την ιστορική Σύνοδο Κορυφής, εκφράσαμε τις προσδοκίες μας από τους συμμάχους μας, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είμαστε ακόμη μακριά από τη συνεργασία που επιθυμούμε. Τα όπλα που δίνονται στη χώρα μας, με μεγάλη φειδώ από τους συμμάχους μας, τα βρίσκουμε στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Είναι σαφές ότι αυτά είναι ασυμβίβαστα με το πνεύμα της συμμαχίας, της αλληλεγγύης και της συμμαχίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης