Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Χαλάει το πάρτι η BofA – Το σήμα που εξέπεμψε για πρώτη φορά μετά το 1999, αναζητείστε καταφύγιο

Χαλάει το πάρτι η BofA – Το σήμα που εξέπεμψε για πρώτη φορά μετά το 1999, αναζητείστε καταφύγιο
Οι αναλυτές της BofA συστήσουν στους επενδυτές να ευνοήσουν τις μετοχές αξίας έναντι της τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης
Η αγορά ομολόγων αναβοσβήνει ένα προειδοποιητικό σημάδι για τις μετοχές για πρώτη φορά από το 1999, σύμφωνα με την Bank of America.
Μάλιστα, οι αναλυτές της συνιστούν στους επενδυτές να βελτιώσουν την ποιότητα της πίστωσης των ομολόγων τους και να ευνοήσουν τις μετοχές αξίας έναντι της τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Ο δείκτης

Ένας αξιόπιστος δείκτης στην αγορά ομολόγων στέλνει ένα προειδοποιητικό σήμα στις μετοχές για πρώτη φορά από το 1999, σύμφωνα με την Bank of America.
Η τράπεζα τόνισε ότι η κίνηση της τιμής σε επικίνδυνα ομόλογα υψηλής απόδοσης δεν επιβεβαιώνει το ράλι ρεκόρ στη χρηματιστηριακή αγορά.
«Τα ομόλογα υψηλής απόδοσης σημείωσαν πορεία παρόμοια με τις αμερικανικές μετοχές τα τελευταία χρόνια, αλλά τελευταία οι εταιρείες χαμηλότερης ποιότητας υστερούν, παρόλο που οι δείκτες αναφοράς των μετοχών βασίζονται σε μια χούφτα δεικτοβαρών εταιρειών», ανέφερε η Bank of America.
Από την αρχή του έτους, ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 19%, ενώ το ETF για εταιρικά ομόλογα υψηλής απόδοσης iShares σημείωσε άνοδο 4%.
Όμως, αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό, σύμφωνα με την τράπεζα, είναι ότι στα βάθη της αγοράς ομολόγων, τα εξαιρετικά επικίνδυνα ομόλογα αποκλίνουν από τα λιγότερο επικίνδυνα ομόλογά τους.
Η Bank of America δήλωσε ότι το χαμηλότερης ποιότητας εταιρικό χρέος με αξιολόγηση CCC εμφανίζει τη μεγαλύτερη απόκλιση από τα ασφαλέστερα ομόλογα με αξιολόγηση Β τα τελευταία 25 χρόνια.
"Τα spreads των junk ομολόγων προειδοποιούν σαν να είναι το 1999", ανέφερε η τράπεζα.
"Το 1999, η αναλογία των περιθωρίων CCC προς B αυξήθηκε πάνω από 3 φορές σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο πριν κορυφωθεί η αγορά dot-com."
Η κορύφωση της φούσκας της dot-com τον Μάρτιο του 2000 ακολουθήθηκε από μια πτώση της αγοράς επί 30 μήνες που οδήγησε σε πτώση 78% του Nasdaq.

Τα καταφύγια

Το προειδοποιητικό σημάδι από την αγορά ομολόγων, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για το πότε οι εταιρείες ενδέχεται να παρουσιάσουν ώθηση κερδών από την τεχνητή νοημοσύνη, οδηγεί την Bank of America να έχει μια προσεκτική άποψη για τις επενδύσεις.
Η τράπεζα είπε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να ενισχύσουν τον κίνδυνο τους στην αγορά ομολόγων «αναβαθμίζοντας την πιστωτική τους ποιότητα» και να ευνοήσουν τις μετοχές αξίας έναντι αυτών της τεχνολογίας με μεγάλη κεφαλαιοποίηση.
"Αναμένουμε ότι τα νοικοκυριά των ΗΠΑ θα αποκομίσουν κέρδη από την τεχνολογία megacap το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Οι πιστωτικές αγορές δεν επιβεβαιώνουν το ράλι των μετοχών και οι επενδυτές γίνονται ανυπόμονοι με την τεχνητή νοημοσύνη", δήλωσε η Bank of America.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης