Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Μητσοτάκη - Το γαλάζιο αντάρτικο και ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Μητσοτάκη - Το γαλάζιο αντάρτικο και ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια
Αναβολή της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αναβολή της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που θα όριζε πρόεδρο και δύο αντιπρόεδρους, στην Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. 
Η ψήφιση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια εξακολουθεί να κλυδωνίζει την κυβέρνηση.
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εκδηλώθηκε αντίδραση βουλευτών της ΝΔ, η οποία οδήγησε στην αναβολή της συνεδρίασης, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί και να εγκριθεί η επιλογή της Κατερίνας Φουντεδάκη ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Κι αυτό γιατί η κ. Φουντεδάκη, καθηγήτρια αστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, ήταν εκ των βασικών συντακτών του νόμου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ελληνική Λύση: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

«Η απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλλει σκανδαλωδώς μέσα στη νύχτα σαν τον "κλέφτη" τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, «η σκοπιμότητα αυτής της πραξικοπηματικής ενέργειας γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η σκανδαλώδης εκλογή της συντάκτριας του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο ομοφυλοφίλων, κ. Φουντεδάκη, ως Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής».
«Βλέποντας η ΝΔ ότι με την παρούσα σύνθεση η Επιτροπή δεν υπήρχε περίπτωση να εκλέξει την κ. Φουντεδάκη, αναβάλλει την προγραμματισμένη συνεδρίαση, με προφανή στόχο να αντικαταστήσει βουλευτές. 
Πρόκειται για κακοποίηση του πολιτεύματος, για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές σκοπιμότητες Μητσοτάκη. Οι συνεργοί σε αυτό το κοινοβουλευτικό έγκλημα θα λογοδοτήσουν πολιτικά. Μόνο οι παράνομοι, οι κλέφτες και οι εθνικοί λωποδύτες, δρουν τη νύχτα», επισημαίνει η Ελληνική Λύση.

Πολάκης: Αντίδραση βουλευτών της ΝΔ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας την αναβολή της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, «που θα όριζε πρόεδρο και δύο αντιπρόεδρους, στην Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής» ο κ. Πολάκης είπε ότι αυτό συνέβη στη μία ή ώρα τη νύχτα, πιθανότατα, επειδή υπήρξε αντίδραση βουλευτών της ΝΔ, καθώς η κυρία Φουντεδάκη, που προτεινόταν πρόεδρος, ήταν αντιπρόεδρος την περίοδο που ήμασταν εμείς κυβέρνηση, είτε επειδή (η κυρία Φουντεδάκη) ήταν μία εκ των συντακτών του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
«Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, το καταγγέλλουμε και θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει καινούργια ηγεσία στην εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, προκειμένου να αλλάξει ρότα από αυτά που έκανε ο προηγούμενος επικεφαλής της, κ. Βραχνής", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης