Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση με drone στη βάση που φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ - IRI: Θα πολλαπλασιαστούν οι ρουκέτες κατά Αμερικανών

Επίθεση με drone στη βάση που φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ - IRI: Θα πολλαπλασιαστούν οι ρουκέτες κατά Αμερικανών

Με κλιμάκωση απειλούν οι αντάρτες του Ιράκ

Σχετικά Άρθρα
Επίθεση με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας με στόχο την αεροπορική βάση Ain al-Asad στις 16 Ιουλίου στην επαρχία al-Anbar του δυτικού Ιράκ, όπου είναι γνωστό ότι αναπτύσσονται στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ιρακινή στρατιωτική πηγή είπε στο Reuters ότι η αεράμυνα κατέρριψε ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τα περίχωρα της αεροπορικής βάσης.
Μια δεύτερη πηγή είπε ότι η επίθεση δεν είχε θύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.
Η επίθεση είχε στόχο ένα εμπορικό κέντρο και ένα βενζινάδικο εντός του Άιν αλ Άσαντ, μετέδωσε το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Mayadeen, επικαλούμενο ιρακινές πηγές.
Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (IRI), μια ομάδα-ομπρέλα ένοπλων φατριών που υποστηρίζονται από το Ιράν, ανέστειλε τις επιθέσεις της εναντίον αμερικανικών βάσεων.
Τον Απρίλιο, δύο drones φέρεται να καταρρίφθηκαν κοντά στο Ain al-Asad.
Το IRI άρχισε να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη γειτονική Συρία καθώς και εναντίον στόχων στο Ισραήλ τον περασμένο Οκτώβριο ως απάντηση στον ισραηλινό πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας και την υποστήριξη της Ουάσιγκτον σε αυτόν.
Η ομάδα ανέστειλε τις επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων πριν από περίπου πέντε μήνες μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε βάση στην Ιορδανία, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από αίτημα του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.
Ωστόσο, κλιμάκωσε τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ από τον Μάρτιο.

Θα γίνουν και νέες επιθέσεις

Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Αΐν αλ Άσαντ έρχεται δύο ημέρες αφότου μια πηγή στο IRI είπε στη λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar ότι η ομάδα εξετάζει το ενδεχόμενο ανανέωσης των επιθέσεων κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ και τη Συρία.
«Οι θέσεις της ιρακινής κυβέρνησης είναι αντιφατικές σχετικά με τον τερματισμό των αποστολών του διεθνούς συνασπισμού και των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα.
Οι επισκέψεις αντιπροσωπειών υψηλού επιπέδου στην Ουάσιγκτον σχετικά με τον προγραμματισμό των διαπραγματεύσεων απόσυρσης είναι χάσιμο χρόνου, καθώς οι ΗΠΑ δεν είναι πρόθυμες να το κάνουν», είπε η πηγή στο Al-Akhbar.
«Η αντίσταση μελετά την επανέναρξη των επιχειρήσεων της εναντίον αμερικανικών βάσεων, οι οποίες σταμάτησαν για να δώσουν στην κυβέρνηση την ευκαιρία να διαπραγματευτεί, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα αντικατοπτρίζει την επιμονή της Ουάσιγκτον να παραμείνει υπό το πρόσχημα της οργάνωσης διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τις συνομιλίες μεταξύ Βαγδάτης και Ουάσιγκτον «χάσιμο χρόνου».
Η Al-Mayadeen ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη πηγές, ότι οι ΗΠΑ υπαναχώρησαν από την απόφαση να ανακοινώσουν ένα χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του αριθμού των δυνάμεών τους στο Ιράκ, όπως συζητήθηκε στις συνομιλίες μεταξύ Βαγδάτης και Ουάσιγκτον.
Υψηλού επιπέδου ιρακινή στρατιωτική αντιπροσωπεία αναμένεται να φτάσει στην Ουάσιγκτον σε λιγότερο από μια εβδομάδα για να συνεχίσει τις συνομιλίες για τον τερματισμό του στρατιωτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης