Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωκοινοβούλιο κατά του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban για το ταξίδι στη Ρωσία και τη συνάντηση με Putin

Ευρωκοινοβούλιο κατά του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban για το ταξίδι στη Ρωσία και τη συνάντηση με Putin
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με πλειοψηφία: 495 «υπέρ», έναντι 137 «κατά» και 47 αποχών
Σχετικά Άρθρα
Την οργή τους για τη συνάντηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στη Μόσχα, εξέφρασαν οι περισσότεροι από τους Ευρωβουλευτές.
Ο κ. Orban δέχθηκε έντονες επικρίσεις από ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με τις πρόσφατες αιφνιδιαστικές επισκέψεις του σε Μόσχα και Πεκίνο, όπου συνάντησε τους προέδρους Ρωσίας και Κίνας χωρίς να έχει την υποστήριξη της ΕΕ.
Η Ουγγαρία ανέλαβε αυτόν τον μήνα την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, διάρκειας έξι μηνών. Ως εκ τούτου, μέχρι το τέλος του έτους η Βουδαπέστη θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση των συνόδων της ΕΕ, χωρίς όμως να εξουσιοδοτείται ο Viktor Orban να ασκεί διπλωματία εξ ονόματος των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει το Ευρωκοινοβούλιο.
Σε ψήφισμά του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε την επίσκεψη του Viktor Orban στη Ρωσία ως «κατάφωρη παραβίαση των Συνθηκών της ΕΕ και της κοινής εξωτερικής πολιτικής». Υπογραμμίζει εξάλλου ότι «η παραβίαση αυτή θα πρέπει να έχει επιπτώσεις για την Ουγγαρία».
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με πλειοψηφία: 495 «υπέρ», έναντι 137 «κατά» και 47 αποχών.
Δεν υποστηρίχθηκε από τους ευρωβουλευτές του Tisza, κεντροδεξιού κόμματος της ουγγρικής αντιπολίτευσης. «Δεν μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ένα ψήφισμα που τιμωρεί την Ουγγαρία για τις εσφαλμένες πολιτικές του Viktor Orban», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
«Είναι απαράδεκτο να στιγματίζεται μια χώρα για την προώθηση διπλωματικών λύσεων», ανέφερε ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας Péter Szijjártó.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης