Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρές καταγγελίες από τη Ρωσία για χρήση χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό

Σοβαρές καταγγελίες από τη Ρωσία για χρήση χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) χρησιμοποιούν χημικά όπλα κατά του ρωσικού στρατού, καταγγέλλει ο Ryabkov
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) χρησιμοποιούν χημικά όπλα κατά του ρωσικού στρατού και η Μόσχα διαβιβάζει σχετικά στοιχεία μέσω του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Ryabkov.
Σε σχόλιο για το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, τόνισε πως «είναι απαραίτητο να διαχωριστεί το θέμα της χρήσης τοξικών ουσιών, το οποίο βεβαίως καταγράφεται από εμάς στις δράσεις της AFU, και οι σχετικές πληροφορίες διαβιβάζονται μέσω των καναλιών που έχουν διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό, πρώτα απ' όλα μέσω του οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων στη Χάγη, αλλά και στη Νέα Υόρκη».

Συνεργασία μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, ο ρωσικός στρατός είχε συλλέξει «εξαντλητικό, εξαιρετικά πλούσιο υλικό που δείχνει το βάθος της συνεργασίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου σε αυτόν τον τομέα».
«Συμπεριλαμβανομένης και της διεξαγωγής δραστηριοτήτων κατά παράβαση της σύμβασης για την απαγόρευση των βιολογικών και τοξινικών όπλων, εν τέλει εννοώντας ότι στην Ουκρανία δημιουργούνταν συστατικά βιολογικών όπλων», τόνισε ο Ryabkov. 
Και τα δύο είναι απολύτως απαράδεκτα και καταδικαστέα, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για την ευρύτερη διεθνή κοινότητα», δήλωσε ο Ryabkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης