Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jefferies: Νέα τιμή-στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5,40 ευρώ ή άνοδος 40% - Δυνατό το α’ εξάμηνο 2024

Jefferies: Νέα τιμή-στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5,40 ευρώ ή άνοδος 40% - Δυνατό το α’ εξάμηνο 2024
Σύσταση Αγορά από για την Τράπεζα Πειραιώς από Jefferies
Αναθεωρεί επί τα βελτίω την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5,40 ευρώ από 5,25 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση «buy», ενόψει ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου του 2024 στις 31 Ιουλίου, η Jefferies.
To κύριο είναι ότι η τράπεζα είχε ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από αυτές του guidance το 2024.
«Αναμένουμε ότι το 2ο τρίμηνο 2024 για την Πειραιώς θα είναι άλλο ένα σταθερό τρίμηνο, παρόμοιο με το 1ο, με την τάση να παραμένει υποστηρικτική.
Στην παρούσα έκθεση ενσωματώνουμε τη νέα αναβάθμιση του guidance, σύμφωνα με το οποίο τα EPS του 2024 αναθεωρείται επί τα βελτίω κατά 4%.
Σε αυτό το πλαίσιο, αυξάνουμε την τιμή στόχο μας στα 5,40 ευρώ και διατηρούμε την αξιολόγηση “Αγορά”» υποστηρίζει η Jefferies.
Σε ό,τι αφορά το β’ τρίμηνο του 2024, τα καθαρά έσοδα από τόκους (ΝΙΙ) πιθανόν να υποχωρήσουν ελαφρώς (-1%).
Τα έσοδα από τόκους θα πρέπει να ωφεληθούν από τα υψηλότερα μέσα δανειακά υπόλοιπα καθώς και από την ισχυρότερη συνεισφορά του χαρτοφυλακίου τίτλων.
Το κόστος των καταθέσεων θα πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερο (επιπτώσεις ανατιμολόγησης από παλαιότερες σοδειές) με υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης από την έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο (κουπόνι 5%).
Ως μερική αντιστάθμιση αυτού, βλέπουμε ελαφρώς χαμηλότερο κόστος από την αντιστάθμιση καταθέσεων λόγω της οριακής πτώσης του EURIBOR κατά τη διάρκεια του τριμήνου (κάτω κατά 10 μονάδες βάσης κατά μέσο όρο).
«Οι προμήθειες να είναι υψηλότερες: Το β’ τρίμηνο εμφανίζει εποχικά υψηλότερες προμήθειες (ιδίως προμήθειες πληρωμών) και αναμένουμε συνεχή βελτίωση των προμηθειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
Για τα NFI Assets αναμένουμε παρόμοια απόδοση με το πρώτο τρίμηνο στο 0,8% και ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο του έτους» προσθέτει η Jefferies.
Σε ό,τι αφορά τα υποκείμενα κόστη, είναι υψηλότερα:
«Αναμένουμε ότι τα έξοδα θα αυξηθούν διαδοχικά στα 199 εκατ. ευρώ.
Υπολογίζουμε επίσης μια πρόσθετη χρέωση VES κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου ύψους 5 εκατ. ευρώ (ήταν 10 εκατ. ευρώ κατά το 1ο τρίμηνο)».
Σε σχέση με τις απομειώσεις ατά τη διάρκεια του τριμήνου εκτιμάται οργανικό CoR περίπου 80 μ.β., με την Πειραιώς να μειώνει το guidance της για το 2024 έτος στο 0,7% έναντι 0,8% προηγουμένως.
Τέλος, για τα κεφάλαια, αναμένεται CET1 13,9% (αύξηση κατά 30 μονάδες βάσης), με τη δημιουργία οργανικού κεφαλαίου να αντισταθμίζεται εν μέρει από υψηλότερα RWA (το δεύτερο τρίμηνο παρουσιάζει εποχικά ισχυρότερη αύξηση δανείων).
1δ_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης