Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέσπασμα Zakharova: Ανέντιμη και υποκρίτρια η Ελβετία, έγινε ξεκάθαρα δεκανίκι του ΝΑΤΟ

Ξέσπασμα Zakharova:  Ανέντιμη και υποκρίτρια η Ελβετία, έγινε ξεκάθαρα δεκανίκι του ΝΑΤΟ
Η Ελβετία έχει παράσχει άφθονα στοιχεία για την ανεπάρκειά της να εκπληρώσει τον ρόλο ενός έντιμου μεσολαβητή στην επίλυση συγκρούσεων τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η Ελβετία έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να ενεργήσει ως έντιμος μεσολαβητής στις ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελβετία έχει παράσχει άφθονα στοιχεία για την ανεπάρκειά της να εκπληρώσει τον ρόλο ενός έντιμου μεσολαβητή στην επίλυση συγκρούσεων που προσπαθεί με τόση ανυπομονησία να παίξει στη διεθνή σκηνή», σημείωσε.
Η Zakharova επεσήμανε τη συμφωνία της 15ης Ιουλίου μεταξύ Ελβετίας και ΝΑΤΟ για άνοιγμα γραφείου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Γενεύη.
«Χωρίς αμφιβολία, το βήμα που έγινε ήταν μια ακόμη απόδειξη της προοδευτικής αποχώρησης της Ελβετίας από το ουδέτερο καθεστώς της, το οποίο της επέτρεψε προηγουμένως να παρέχει μια πλατφόρμα για αμερόληπτες συνομιλίες, για τη συζήτηση των πιο οξυμένων διεθνών προβλημάτων χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση ή πίεση», τόνισε.
«Το αποκορύφωμα της εχθρικής στάσης της Ελβετίας προς τη χώρα μας ήταν η διεξαγωγή της λεγόμενης ειρηνευτικής διάσκεψης για την Ουκρανία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Ιουνίου κατόπιν εντολής του καθεστώτος του Κιέβου», πρόσθεσε.
«Όλες αυτές οι εχθρικές επιθέσεις από την ελβετική πλευρά συμβαδίζουν με την αντιρωσική πολιτική της συλλογικής Δύσης», συνόψισε η Zakharova.
«Δεν πρόκειται να αγνοήσουμε τέτοια βήματα και στο εξής θα τα λαμβάνουμε υπόψη κατά την οικοδόμηση συνεργασίας με την Ελβετία τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης