Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στη Γαλλία λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων - Επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό στο Παρίσι

Τρόμος στη Γαλλία λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων - Επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό στο Παρίσι
Η δήμαρχος του όγδοου διαμερίσματος, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία προσπάθησε να πιάσει έναν πορτοφολά
‘Ανδρας πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά αφού επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό κοντά στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η δήμαρχος του όγδοου διαμερίσματος, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία προσπάθησε να πιάσει έναν πορτοφολά, που έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε έναν αστυνομικό στο χέρι.
«Ο αστυνομικός υπερασπίστηκε τον συνάδελφό του και τον πυροβόλησε στο στομάχι», πρόσθεσε.
«Στη θέα της αστυνομίας, ο άνδρας τράπηκε σε φυγή βγαίνοντας από κατάστημα Louis Vuitton, με ένα μαχαίρι στο χέρι, στη συνέχεια γύρισε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό στο αυτί», αναφέρει αστυνομική πηγή, χωρίς να διευκρινίσει τη σοβαρότητα του τραυματισμού του αστυνομικού.


«Ένας αστυνομικός έπεσε θύμα επίθεσης στο όγδοο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώ ανταποκρινόταν σε κλήση αστυνομικών από κατάστημα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin στο X.
Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού ενόψει των Αγώνων, καθώς έχει πέσει θύμα πολυάριθμων τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.
Το απόγευμα της Τετάρτης, αυτοκίνητο άφησε ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες σε βεράντα καφέ στο βόρειο Παρίσι, ενώ την περασμένη Δευτέρα, ένας στρατιώτης μαχαιρώθηκε στην πλάτη από έναν 40χρονο σε σιδηροδρομικό σταθμό στο βόρειο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης