Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλειώδης ομιλία Trump στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων – «Δεν θα ήμουν εδώ… Στέκομαι χάρη στο Θεό», καμία αναφορά στον Biden

Μεγαλειώδης ομιλία Trump στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων – «Δεν θα ήμουν εδώ… Στέκομαι χάρη στο Θεό», καμία αναφορά στον Biden
Ο Trump εμφανίστηκε ενωτικός, κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να στηρίξουν το όραμα του
Τα όσα συνέβησαν κατά την απόπειρα δολοφονίας του εξιστόρησε ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Donald Trump, διάρκεια της ομιλίας του για την αποδοχή στο Εθνικό Συνέδριο του κόμματος του στο Μιλγουόκι το βράδυ της Πέμπτης.
«Δεν πρέπει να είμαι εδώ απόψε», είπε ένας σκυθρωπός Trump, με έναν επίδεσμο που κάλυπτε το δεξί του αυτί, το οποίο κόπηκε από μια σφαίρα.
«Όπως ήδη γνωρίζετε, η σφαίρα του δολοφόνου απήχε ένα κλάσμα της ίντσας για να μου αφαιρέσει τη ζωή».
«Στέκομαι μπροστά σας με τη χάρη του παντοδύναμου Θεού», είπε ο Trump πριν πλησιάσει και φιλήσει το κράνος του αρχηγού της πυροσβεστικής του Corey Comperatore, ο οποίος σκοτώθηκε στον πυροβολισμό από τον Thomas Crooks στο Butler Township της Πενσυλβάνια, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το Σάββατο.
«Ως Αμερικανοί, μας δένει μια ενιαία μοίρα και μια κοινή μοίρα.
Σηκωνόμαστε μαζί. Ή θα καταρρεύσουμε», είπε ο Trump την παραμονή της όγδοης επετείου από την πρώτη του υποψηφιότητα για την προεδρία.
«Παρά μια τέτοια αποτρόπαια επίθεση, ενωνόμαστε σήμερα το βράδυ πιο αποφασισμένοι από ποτέ.
Η αποφασιστικότητά μας είναι αδιάσπαστη και ο σκοπός μας είναι αμετάβλητος - να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση που να υπηρετεί τον αμερικανικό λαό», είπε ο Trump.
Ο Trump εξέφρασε επίσης «την ευγνωμοσύνη του στον αμερικανικό λαό για την έκρηξη αγάπης και υποστήριξής σας μετά την απόπειρα δολοφονίας».
Ο Trump είπε στο ακροατήριο του συνεδρίου, το οποίο περιλάμβανε τη σύζυγό του Melania και τα παιδιά του και τους συντρόφους τους, ότι «θα σας πω τι συνέβη και δεν θα το ακούσετε ποτέ από εμένα δεύτερη φορά, γιατί είναι πολύ οδυνηρό να το πω».
Ο Trump είπε ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Μπάτλερ, «άρχισα να μιλάω πολύ χαρούμενος γιατί συζητούσα τη σπουδαία δουλειά που έκανε η κυβέρνησή μου για τη μετανάστευση στα νότια σύνορα».
«Πίσω μου και στα δεξιά ήταν μια μεγάλη οθόνη που εμφάνιζε ένα χάρτη συνοριακών διελεύσεων υπό την ηγεσία μου», είπε.
«Για να δω το γράφημα, άρχισα να στρίβω στα δεξιά μου και ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω μια περαιτέρω στροφή, κάτι που είμαι τυχερός που δεν έκανα, όταν άκουσα έναν δυνατό ήχο συριγμού και ένιωσα κάτι να με χτυπάει πολύ δυνατά , στο δεξί μου αυτί».
«Είπα στον εαυτό μου: «Ουάου, τι ήταν αυτό – μπορεί να είναι μόνο μια σφαίρα – και έβαλα το δεξί μου χέρι στο αυτί μου, το κατέβασα και το χέρι μου ήταν γεμάτο με αίμα», είπε ο Trump.
«Αμέσως κατάλαβα ότι ήταν πολύ σοβαρό, ότι ήμασταν υπό επίθεση και με μια κίνηση, έπεσα στο έδαφος».
«Έχυνε αίμα παντού, και όμως, κατά κάποιο τρόπο ένιωθα πολύ ασφαλής, γιατί είχα τον Θεό στο πλευρό μου», είπε ο Trump.
«Το εκπληκτικό είναι ότι πριν από τον πυροβολισμό, αν δεν είχα κουνήσει το κεφάλι μου την τελευταία στιγμή, η σφαίρα του δολοφόνου θα έβρισκε τέλεια το σημάδι της και δεν θα ήμουν μαζί σας απόψε», είπε.

Γενναίοι Αμερικανοί

Ο Trump είπε ότι η «πιο απίστευτη πτυχή» της επίθεσης, η οποία τραυμάτισε άλλους δύο άνδρες εκτός από τη δολοφονία του Comperatore, ήταν ότι το πλήθος των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση δεν ξέφυγε για να γλιτώσει από τα πυρά.
«Στην πραγματικότητα, πολλοί από αυτούς με γενναιότητα, αλλά αυτόματα, σηκώθηκαν όρθιοι ψάχνοντας πού θα ήταν ο ελεύθερος σκοπευτής και μετά άρχισαν να τον δείχνουν», είπε ο Trump.
«Κανείς δεν έτρεξε και σώθηκαν πολλές ζωές», είπε.
«Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν μετακόμισαν – ο λόγος είναι ότι ήξεραν ότι είχα σοβαρό πρόβλημα, είδαν όλο το αίμα και νόμιζαν ότι ήμουν νεκρός και απλώς δεν ήθελαν να με αφήσουν.
Και μπορείς να δεις αυτή την αγάπη γραμμένη στα πρόσωπά τους».
«Όταν σηκώθηκα, περικυκλωμένος από τις Μυστικές Υπηρεσίες, το πλήθος μπερδεύτηκε γιατί νόμιζαν ότι ήμουν νεκρός και υπήρχε μεγάλη θλίψη στα πρόσωπά τους μέχρι που σήκωσα το δεξί μου χέρι, κοίταξα τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν λαχανιασμένοι και άρχισα να φωνάζω «Πάλεψε, πάλεψε, πάλεψε!»
Αργότερα στην ομιλία, ο Trump είπε: «Είμαι εδώ απόψε για να παρουσιάσω ένα όραμα για ολόκληρο το έθνος».
«Σε κάθε πολίτη, είτε είστε νέος είτε ηλικιωμένος, άνδρας ή γυναίκα, Δημοκρατικός, Ρεπουμπλικανός ή Ανεξάρτητος, μαύρος ή λευκός, Ασιάτης ή Ισπανός, σας απλώνω ένα χέρι πίστης και φιλίας».

«Απών» ο Biden

Σε όλη την ομιλία, ο Trump δεν ανέφερε ούτε μια φορά ονομαστικά τον Πρόεδρο Joe Biden - μια εντυπωσιακή, σκόπιμη παράλειψη.
Μέχρι αργά την Πέμπτη, ο Biden παρέμεινε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.
Αλλά η παράλειψη του ονόματος του Biden υπογράμμισε την πολύ πραγματική πιθανότητα ο Biden να μην είναι υποψήφιος τον Νοέμβριο.
Ο Biden δέχεται ισχυρές πιέσεις από κορυφαίους Δημοκρατικούς και μέλη του Κογκρέσου να εγκαταλείψει την εκλογική αναμέτρηση λόγω της θλιβερής απόδοσής του εναντίον του Trump σε ένα debate τον περασμένο μήνα και των αυξανόμενων ανησυχιών ότι είναι λιγότερο διανοητικά επαρκής.
Παρά το γεγονός ότι δεν ανέφερε το όνομα του Biden, ο Trump επέκρινε την απόδοση του προέδρου τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, ιδιαίτερα όταν επρόκειτο για τη συνοριακή πολιτική του Biden.
«Πριν από λιγότερο από τέσσερα χρόνια, παρέδωσα σε αυτή τη διοίκηση τα ισχυρότερα σύνορα στην αμερικανική ιστορία», είπε ο Trump.
«Η τρέχουσα κυβέρνηση τερμάτισε κάθε μία από αυτές τις σπουδαίες πολιτικές του Trump που εφάρμοσα για να σφραγίσω τα σύνορα».
«Η μεγαλύτερη εισβολή στην ιστορία λαμβάνει χώρα εδώ στη χώρα μας – έρχονται από κάθε γωνιά της γης, όχι μόνο από τη Νότια Αμερική, αλλά από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή – έρχονται από παντού, και αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να τους σταματήσει», είπε ο Trump.
Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «μια κρίση πληθωρισμού που καθιστά τη ζωή απρόσιτη, καταστρέφοντας τα εισοδήματα των εργαζομένων και των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα».
Ο Trump υποσχέθηκε στο RNC ότι εάν εκλεγεί «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνουν ξανά σεβαστές».
«Κανένα έθνος δεν θα αμφισβητήσει τη δύναμή μας.
Κανένας εχθρός δεν θα αμφιβάλλει για τη δύναμή μας».

Μήνυμα ενότητας

Το κάλεσμα του Trump για εθνική ενότητα και τερματισμό της «διχόνοιας και διχασμού» έρχεται σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου αρνήθηκε να δεχτεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, τις οποίες έχασε ως θητεία μιας θητείας στον Πρόεδρο Joe Biden, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι ήταν το θύμα εκτεταμένης νοθείας στα ψηφοδέλτια.
Ο Trump, ο οποίος έχει δαιμονοποιήσει τους Δημοκρατικούς και άλλους αντιπάλους ως φασίστες και κομμουνιστές, ηγήθηκε μιας συγκέντρωσης στις 6 Ιανουαρίου 2021, όπου προέτρεψε τους οπαδούς να παρελαύνουν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ για να αντιταχθούν στην πιστοποίηση της νίκης του Biden.
Στην ομιλία του την Πέμπτη, ο Trump βασίστηκε σε ένα αποκαλυπτικό όραμα για τον κόσμο, όπως έκανε εδώ και χρόνια.
«Εδώ είναι μια διεθνής κρίση που ο κόσμος σπάνια έχει δει», είπε ο Trump.
«Ο πόλεμος μαίνεται τώρα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ένα αυξανόμενο φάντασμα σύγκρουσης αιωρείται πάνω από την Ταϊβάν, την Κορέα, τις Φιλιππίνες και όλη την Ασία, και ο πλανήτης μας παραπαίει στα όρια του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, και αυτός θα είναι πόλεμος όπως κανένας άλλος.»
«Είναι ώρα για αλλαγή», είπε ο Trump.
«Δεν μπορούμε να διατηρήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια αυτής της διακυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης