Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: «Φλερτάρει» με την παραίτηση για επανεκλογή ο Biden - NBC: «Ο πολιτικός κόσμος του Biden καταρρέει»

NYT: «Φλερτάρει» με την παραίτηση για επανεκλογή ο Biden - NBC: «Ο πολιτικός κόσμος του Biden καταρρέει»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αρχίζει να «αποδέχεται» πως μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία γιατί δεν μπορεί να κερδίσει τον Trump - Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Μοντάνας Tester καλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει αρχίσει να «αποδέχεται» την ιδέα πως μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και κατά συνέπεια ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα, ανέφερε αργά χθες την Πέμπτη στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές της στο περιβάλλον του.
«Το ρεπορτάζ των New York Times είναι απόλυτα λαθεμένο», έσπευσε να αντιτάξει ο συμπρόεδρος της εκστρατείας του, ο Centrik Richmond, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
«Ο πρόεδρος έχει πει πως θα είναι υποψήφιος — τέλος», επέμεινε.
Σε ανακοίνωσή της, η εκστρατεία των Biden/Harris τόνισε επίσης πως το ρεπορτάζ είναι «λάθος» και ότι ο κ. Biden είναι σε θέση να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Donald Trump.
Οι New York Times ανέφεραν προηγουμένως, ότι μεγάλοι δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος σχεδιάζουν να ανατρέψουν τον νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden από την υποψηφιότητα του κόμματος των δημοκρατικών.
Υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών να ορίσουν άλλον υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Biden.

NBC News, «ο πολιτικός κόσμος του Biden καταρρέει»

Η πολιτική καριέρα του προέδρου των ΗΠΑ Biden πλησιάζει στο τέλος της εν μέσω οπισθοδρομήσεων κατά τη διάρκεια της εκλογικής κούρσας, αναφέρει το NBC News, επικαλούμενο πηγές.

«Είμαστε κοντά στο τέλος», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι μια πηγή κοντά στον πρόεδρο.
Όπως συνοψίζει το NBC News, «ο πολιτικός κόσμος του Biden καταρρέει».
Οι μεγάλες δωρεές για την εκστρατεία έχουν μειωθεί και στενοί σύμμαχοι καλούν τον πρόεδρο να εγκαταλείψει την κούρσα.
Πηγές του NBC News τονίζουν ότι «το έδαφος έχει φύγει κάτω από τα πόδια του Biden».

Νωρίτερα, ορισμένοι υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν στο Axios ότι ο Biden, εν μέσω αυξανόμενης εσωκομματικής πίεσης, θα αναγκαστεί να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα στις 21 με 22 Ιουλίου ο Biden θα αποσυρθεί από την κούρσα...
Σύμφωνα με πηγές, οι Δημοκρατικοί ανησυχούν όχι μόνο για τις χαμηλές πιθανότητες νίκης του Biden, αλλά και για το γεγονός ότι οι τελευταίες αποτυχίες και γκάφες του θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο να χάσει το κόμμα την πλειοψηφία του στη Γερουσία.
Υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών να ορίσουν άλλον υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Biden μετά την αποτυχία του debate με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλο Trump.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Μοντάνας Tester καλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής John Tester, ο οποίος εκπροσωπεί την πολιτεία Μοντάνα στην αμερικανική άνω Βουλή, παρότρυνε χθες Πέμπτη τον πρόεδρο Joe Biden, 81 ετών, να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του την 5η Νοεμβρίου.
«Συνεργάστηκα με τον πρόεδρο Biden όταν αυτό έκανε τη Μοντάνα πιο δυνατή, κι ουδέποτε φοβήθηκα να του το πω όταν κάνει λάθος», ανέφερε ο κ. Tester.
«Παρότι εκτιμώ την δέσμευσή του να υπηρετήσει (...) τη χώρα, πιστεύω ότι ο πρόεδρος Biden δεν πρέπει να διεκδικήσει την επανεκλογή του για νέα θητεία», συμπλήρωσε.
Ο John Tester είναι ο δεύτερος Δημοκρατικός στη Γερουσία που καλεί δημόσια τον αρχηγό του κράτους να εγκαταλείψει· το έχουν πράξει επίσης κάπου είκοσι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που ανήκουν στην παράταξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης