Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χτύπημα των Houthi στην καρδιά του Ισραήλ: Νυχτερινή «αεροπορική» επίδρομή στο Τελ Αβίβ με νεκρό και τραυματίες

Χτύπημα των Houthi στην καρδιά του Ισραήλ: Νυχτερινή «αεροπορική» επίδρομή στο Τελ Αβίβ με νεκρό και τραυματίες
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Netanyahu ακυρώνει διαταγή του υπουργού Άμυνας Galant, να στηθεί νοσοκομείο εκστρατείας για άρρωστα και τραυματισμένα παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας
Νυχτερινό χτύπημα στην καρδιά του Ισραήλ κατάφεραν οι αντάρτες Houthi της Υεμένης, καθώς έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Τελ Αβίβ που άφησε πίσω της έναν νεκρό και 2 τραυματίες.
O εκπρόσωπος των κινήματος των Houthi της Υεμένης για στρατιωτικά ζητήματα Yahia Saria ανήγγειλε μέσω X πως θα δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για την «στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον του Τελ Αβίβ.
Η έκρηξη περί τις 03:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) κατά τις «πρώτες ενδείξεις», οφειλόταν σε επίθεση με drone, είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Zaki Heler, εκπρόσωπος του Ερυθρού Άστρου του Δαυίδ, του ισραηλινού αντίστοιχου του Ερυθρού Σταυρού.
Ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.
Προηγούμενος απολογισμός, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, έκανε λόγο για επτά τραυματίες.
Ωστόσο ο κ. Heler διευκρίνισε πως οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν υποστεί σοκ.
Σύμφωνα με τον Dean Elsdun, εκπρόσωπο της αστυνομίας, το πτώμα του θύματος φέρει εμφανή τραύματα από συντρίμμια και βρέθηκε μέσα σε ακίνητο που χτυπήθηκε όταν έγινε η έκρηξη.

Επίθεση με drone

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο πλαίσιο «προκαταρκτικής έρευνας», επρόκειτο για επίθεση με drone.
Η έκρηξη οφειλόταν σε «πτώση αεροπορικού στόχου», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως δεν ενεργοποίησε καμιά σειρήνα της αεράμυνας.
Υποσχέθηκε ότι θα διενεργήσει έρευνα «σε βάθος», προσθέτοντας ότι η πολεμική αεροπορία «αύξησε τις περιπολίες της για την προστασία του ισραηλινού εναέριου χώρου».
«Δυνάμεις της αστυνομίας έφθασαν επιτόπου και κάνουν έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων (...)
Παρέχεται περίθαλψη σε επτά ανθρώπους που τραυματίστηκαν ελαφρά», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της, καλώντας τους πολίτες να υπακούσουν στις «οδηγίες» των αρχών ασφαλείας και «να μην πλησιάσουν ούτε να αγγίξουν συντρίμμια (...)που θα μπορούσαν να περιέχουν εκρηκτικές ύλες».
Κάτοικος του κέντρου του Τελ Αβίβ δήλωσε πως τον ξύπνησε ισχυρή έκρηξη: «όλα σείστηκαν»!

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Netanyahu ακυρώνει διαταγή του υπουργού Άμυνας Galant να στηθεί νοσοκομείο εκστρατείας για άρρωστα και τραυματισμένα παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu ακύρωσε διαταγή του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησής του Yoav Galant η οποία προέβλεπε να στηθεί νοσοκομείο εκστρατείας στην ισραηλινή επικράτεια προκειμένου να προσφερθεί περίθαλψη σε άρρωστα και τραυματισμένα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από εννέα και πλέον μήνες πολέμου, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του αργά χθες Πέμπτη 18/7.
Ο κ. Netanyahu «δεν εγκρίνει τη δημιουργία νοσοκομείου για Γαζαίους στο εσωτερικό της ισραηλινής επικράτειας» και το νοσοκομείο εκστρατείας «κατά συνέπεια δεν θα δημιουργηθεί», διευκρίνισε το γραφείο του.
Ο υπουργός Άμυνας Galant ανέφερε προχθές Τετάρτη σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα πως διέταξε να δημιουργηθεί «προσωρινό» νοσοκομείο στο Ισραήλ για να προσφέρεται περίθαλψη σε παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας, τον πολιορκημένο και ερειπωμένο παλαιστινιακό θύλακο όπου το σύστημα υγείας έχει σχεδόν καταρρεύσει.

Ο κ. Galant αναφέρθηκε στο νοσοκομείο εκστρατείας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, πρόσθετε το δελτίο Τύπου.
Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως προτού διατάξει να στηθεί νοσοκομείο εκστρατείας, ο κ. Galant είχε ζητήσει δύο εβδομάδες νωρίτερα να επιταχυνθεί «η εσπευσμένη απομάκρυνση ασθενών, ειδικά παιδιών ασθενών» από τη Λωρίδα της Γάζας.
«Ο πρωθυπουργός ακύρωσε τη διαταγή και, για πολιτικούς λόγους, εμπόδισε την ανθρωπιστική λύση» αυτή, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης