Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Οι διανομές από Ελλάκτωρ και ΔΕΗ στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Οι διανομές από Ελλάκτωρ και ΔΕΗ στο επίκεντρο
Σταδιακά οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου θα τραβήξουν το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα
Το βλέμμα των επενδυτών θα παραμείνει στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού και από εκεί αναμένεται να λάβει τάση το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα.
Σταδιακά οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου θα αρχίσουν να τραβάνε το επενδυτικό ενδιαφέρον και να βάζουν συγκεκριμένες μετοχές στο επίκεντρο.
Για σήμερα η Ελλάκτωρ και η ΔΕΗ αναμένεται να έχουν κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις καθώς τη Δευτέρα θα διαπραγματεύονται η πρώτη χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,50 ευρώ (απόδοση 19%) και η δεύτερη χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα των 0,25 ευρώ (απόδοση 2,2%).
Η Attica Bank επίσης θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΤΧΣ με Thrivest, η οποία οδηγεί στη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα.
Σήμερα οι μετοχές της Attica Group διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,07 ευρώ (καθαρό).

Eurobank Equities
Σημερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ΕΕ δείχνουν σταθεροποίηση, με τις αγορές να αναζητούν κατεύθυνση με φόντο τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις προσδοκίες για χαλάρωση της πολιτικής.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση, θα περιμέναμε η αγορά να κινηθεί στην περιοχή του +/-0,5%. Θα παραμείνουμε θετικοί σε επιλεκτικές μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες όπως ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η Coca Cola HBC, ενώ η προσοχή θα επικεντρωθεί και πάλι στον τραπεζικό τομέα.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σήμερα, με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές.

Beta
Η αισιοδοξία που τροφοδοτείται από τα επερχόμενα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου και τις προοπτικές μπορεί να κρατήσει την αγορά σε εγρήγορση και να δώσει κίνητρα για επιλεκτικό ενδιαφέρον.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης