Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεπηρέαστα τα ρωσικά αεροδρόμια από το παγκόσμιο black out στα πληροφοριακά συστήματα

Ανεπηρέαστα τα ρωσικά αεροδρόμια από το παγκόσμιο black out στα πληροφοριακά συστήματα
Νωρίτερα, μια εκτεταμένη αποτυχία στο λειτουργικό σύστημα Windows επηρέασε πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των αεροπορικών εταιρειών και των μέσων ενημέρωσης
Το διεθνές ρωσικό αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας δεν έχει επηρεαστεί από το παγκόσμιο black out στα πληροφοριακά συστήματα, δήλωσε στο TASS εκπρόσωπος του αεροδρομίου.
"Η διακοπή δεν έχει επηρεάσει το αεροδρόμιο Domodedovo.
Εάν οι εταίροι του αεροδρομίου αντιμετωπίζουν προβλήματα, η Domodedovo τους καλεί να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εγγραφής εφεδρικών Astra, το οποίο είναι πλήρως σχεδιασμένο στη Ρωσία" και παραμένει ανεπηρέαστο, είπε ο εκπρόσωπος.
Το TASS ενημερώθηκε επίσης από έναν αξιωματούχο στο αεροδρόμιο Seremetievo της Μόσχας ότι η εγκατάσταση λειτουργούσε κανονικά.

Σφάλμα ασφάλειας

Νωρίτερα, ένα ευρύ και σοβαρό πρόβλημα στο λειτουργικό σύστημα Windows επηρέασε πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, αεροπορικών εταιρειών και μέσων ενημέρωσης.
Ορισμένες τράπεζες και εταιρείες στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφεραν προβλήματα.
Η μεγάλης κλίμακας διακοπή προκλήθηκε από ένα κρίσιμο σφάλμα φόρτωσης σε συσκευές που βασίζονται στα Windows, το οποίο ονομάζεται Blue Screen of Death (BSOD), ανέφερε ο ιστότοπος τεχνολογικών ειδήσεων The Verge με έδρα τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της, μια πρόσφατη ενημέρωση από τον πάροχο κυβερνοασφάλειας CrowdStrike θα μπορούσε να ευθύνεται για το παγκόσμιο black out.
Η ενημέρωση "χτυπά τους υπολογιστές και τους διακομιστές που επηρεάζονται εκτός σύνδεσης, αναγκάζοντάς τους να μπουν σε μια διαδικασία εκκίνησης - ανάκτησης."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης