Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Θα έρθω ξαφνικά μία νύχτα»: Επανέρχεται προκλητικά η Τουρκία στην απειλητική ρητορική, με αφορμή τα 50χρονα της εισβολής στην Κύπρο

«Θα έρθω ξαφνικά μία νύχτα»: Επανέρχεται προκλητικά η Τουρκία στην απειλητική ρητορική, με αφορμή τα 50χρονα της εισβολής στην Κύπρο
Τιμούμε τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό και νιώθουμε πάντα τον πόνο των συμπατριωτών μας που δολοφονήθηκαν άγρια ​​από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση.
Επανέρχεται προκλητικά η Τουρκία στην απειλητική ρητορική, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο.
Σε ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο αναφέρεται: «Μην με καλείς τόσο παθιασμένα, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα....»
»Στην 50ή επέτειο της Επιχείρησης Happy Peace, τιμούμε με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και βετεράνους του ηρωικού μας στρατού που έθεσαν τέλος στην καταπίεση των Τούρκων συμπατριωτών μας στην Κύπρο».
»Περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας στην παρέλαση που θα γίνει αύριο με 50 πλοία».
Σε άλλη ανακοίνωση που αναρτήθηκε από λογαριασμό στο Χ, αναφέρει το τουκρικό υπουργείο Άμυνας
«Ευτυχισμένη 50η επέτειος της «Επιχείρησης Χαρούμενη Ειρήνη», όπου οι ηρωικές Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έφεραν ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο. Τιμούμε τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό και νιώθουμε πάντα τον πόνο των συμπατριωτών μας που δολοφονήθηκαν άγρια ​​από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση. Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση επαινώντας τον «ηρωικό» τουρκικό στρατό για την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974, την ώρα που μια ολοκληρωμένη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, (δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 1976 και αποχαρακτηρίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης στις 31 Αυγούστου 1979), κατέγραψε τις ζοφερές λεπτομέρειες των διεθνών εγκλημάτων, των φρικαλεοτήτων και των κατάφωρων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από τα τουρκικά στρατεύματα. Πως βγήκε η φράση πότε την ξαναχρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan

Η συγκεκριμένη φράση «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ», είναι αγαπημένη του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan, και μόνο τυχαία δεν είναι.
Η φράση αποτελεί στίχο τραγουδιού του 1974 και παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Όπως είχε εξηγήσει παλαιότερα ο  Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου η φράση τονίζει το μήνυμα που θέλει να περάσει προς τους Έλληνες, ''προσέξτε, επειδή είμαστε έτοιμοι''».
Δεν πρόκειται για μεμονωμένη συμπεριφορά, αλλά η Άγκυρα κινείται διαρκώς σε ρυθμούς απειλών για επανάληψη του ’22 και του ’74.
«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα διεθνούς ηγέτη να κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς επί μακρόν.
Μάλιστα, το 2022 με αφορμή την επέτειο από την Μικρασιατική καταστροφή, το είχε επαναλάβει πολλάκις, ενώ αναφέρθηκε σε «κατεχόμενα ελληνικά νησιά» και δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές για μια ακόμα φορά.
Συγκεκριμένα, μιλώντας τότε, στο περιθώριο της τεχνολογικής εκδήλωσης «TEKNOFEST», με ευθείες απειλές ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε ξεκάθαρα την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και υποστήριξε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922.
«Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ.
Έχουμε μόνο μια κουβέντα για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας, «τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν.
Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».
«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη.
Όταν λένε «Τρελοί Τούρκοι», ξέρουν ότι οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν τον δρόμο τους με την ανάπτυξη», είχε αναφέρει νωρίτερα πριν κάνει τη «γέφυρα» με τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και εξαπολύσει ευθεία απειλή σε βάρος της χώρας μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης