Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Οι κάτοικοι της Ταϊβάν βλέπουν την Κίνα ως αυξανόμενη απειλή, το 60% θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη τη Κίνα, αυξάνεται η αξιοπιστία των ΗΠΑ

Έρευνα: Οι κάτοικοι της Ταϊβάν βλέπουν την Κίνα ως αυξανόμενη απειλή, το 60% θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη τη Κίνα, αυξάνεται η αξιοπιστία των ΗΠΑ

Χάνει η Κίνα, κερδίζουν οι ΗΠΑ στην κοινή γνώμη

Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν το 60% των κατοίκων της Ταϊβάν λέει ότι η απειλή της Κίνας κατά της Ταϊβάν έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε.
Η έρευνα, που διεξήχθη από την Academia Sinica με έδρα την Ταϊβάν, μέτρησε την αντίληψη των κατοίκων του νησιού για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και το πώς βλέπουν τις αυξανόμενες απειλές της Κίνας για την ειρήνη και τη σταθερότητα.
Ο Lee, βοηθός ερευνητής στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Σπουδών της Academia Sinica, εξήγησε τα θέματα της έρευνας την Πέμπτη σε συζήτηση πάνελ Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.
«Τα γενικά θέματα που πραγματεύεται η έρευνα είναι η αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών και το πώς αυτό έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, η απειλή της Κίνας και ο τρόπος με τον οποίο οι ερωτηθέντες στην Ταϊβάν ερμηνεύουν τα σήματα των ΗΠΑ και της Κίνας», είπε ο Lee.
Ο Jude Blanchet, πρόεδρος Freeman στην Κίνα για τις σπουδές στο CSIS και οικοδεσπότης της εικονικής συζήτησης της Τετάρτης, είπε ότι η έρευνα έρχεται σε μια σημαντική στιγμή.
Η έκθεση έδειξε αύξηση της αξιοπιστίας των ΗΠΑ κατά 7,2 ποσοστιαίες μονάδες, από 34% το 2023 σε 41,2% φέτος.
«Η αντίληψη της Ταϊβάν για την αξιοπιστία των ΗΠΑ έχει αυξηθεί σημαντικά μεταξύ 2023 και 2024», τόνισε.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 80,6% των κατοίκων της Ταϊβάν πιστεύουν ότι η Ταϊβάν και η Κίνα δεν ανήκουν στην ίδια χώρα, ενώ το 13,6% δήλωσε ότι η Ταϊβάν και η Κίνα ανήκουν στην ίδια χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης