Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία εξευτελίζει συνεχώς τις ΗΠΑ – Εκθέτει ξανά τα τανκς Abrams που … έγιναν τενεκέδες με κανόνια στην Ουκρανία

Η Ρωσία εξευτελίζει συνεχώς τις ΗΠΑ – Εκθέτει ξανά τα τανκς Abrams που … έγιναν τενεκέδες με κανόνια στην Ουκρανία
Η Ρωσία εκθέτει ξανά τα τρόπαια πολέμου και εστιάζει κυρίως στα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams που κονιορτοποιήθηκαν στην Ουκρανία
Μετά από την άκρως επιτυχημένη έκθεση στη Μόσχα, η Ρωσία επεκτείνει την επίδειξη των όπλων του ΝΑΤΟ που κατασχέθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η έκθεση, που παρουσιάζει εξοπλισμό που κατασχέθηκε στις περιοχές Avdiivka και Donetsk, θα ανοίξει στο Kurgan στις 22 Ιουλίου.
«Η έκθεση όπλων των χωρών του ΝΑΤΟ, που κατελήφθη από την ομάδα μάχης του Κέντρου κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις κατευθύνσεις Avdiivka και Donetsk, ετοιμάζεται να αρχίσει.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο Chelyabinsk, μια πόλη στη δυτική Ρωσία, από τις 8 Ιουλίου.

abrams_1_2.JPG

Τα τρόπαια πολέμου και το Abrams 

Περιλαμβάνει 14 μονάδες εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Τουρκία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.
Τα βασικά εκθέματα περιλαμβάνουν το τανκ Abrams, το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Kozak, το τεθωρακισμένο όχημα Kirpi, το όχημα μάχης πεζικού Marder, το όχημα πεζικού Bradley, το θωρακισμένο αυτοκίνητο Mastiff και το όχημα παντός εδάφους Pinzgauer.
Ο Vladimir Yakushev, εν ενεργεία γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κόμματος Ενωμένη Ρωσία και πληρεξούσιος του Προέδρου στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια των Ουραλίων, τόνισε τον ρόλο της έκθεσης στην τιμή των Ρώσων μαχητών.
«Κοντά σε κάθε άρμα και όχημα, που τέθηκε νοκ άουτ, υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος και υπό ποιες συνθήκες μπόρεσε να καταστρέψει εχθρικό εξοπλισμό.
Στόχος μας είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να μάθουν για τις ηρωικές πράξεις των παιδιών μας», είπε ο Yakushev.
leopard_2.JPG
Η τεράστια επιτυχία της πρώτης έκθεσης

Η πρώτη μεγάλης κλίμακας έκθεση κατασχεμένου εξοπλισμού του ΝΑΤΟ ξεκίνησε τον Μάιο, παρουσιάζοντας περισσότερα από 30 στρατιωτικά οχήματα που κατελήφθησαν στην Ουκρανία.
Αυτή η υπαίθρια έκθεση πολεμικών «τροπαίων» περιλάμβανε ένα άρμα μάχης Abrams M101, ένα πολυδιαφημισμένο άρμα μάχης.
Ωστόσο, έχει αντιμετωπίσει κριτική για την απόδοσή του στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.
Η έκθεση του Μαΐου συγκέντρωσε σημαντική προσοχή, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων από αξιόλογες προσωπικότητες όπως ο συνταγματάρχης Vittorio Parrella, ο στρατιωτικός ακόλουθος της ιταλικής πρεσβείας στη Ρωσία και διάφοροι δυτικοί δημοσιογράφοι.
Εκείνη την εποχή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε τη δημοτικότητα της έκθεσης και πρότεινε τη δυνατότητα παράτασής της.
«Πρόκειται πραγματικά για μια έκθεση που έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο και την υποστήριξη του λαού μας», είπε ο Peskov κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η επερχόμενη έκθεση στο Kurgan στοχεύει να συνεχίσει αυτή την τάση, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να παρακολουθήσουν τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και τις ιστορίες πίσω από την κατάληψή του, επισημαίνει ο ιστότοπος Eurasian Times.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο διοργανωτής της έκθεσης, αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης.
ekthesi_3.JPG

Εξύψωση ηθικού

Η έκθεση πολεμικών τροπαίων που παρουσιάζει τα κατασχεμένα όπλα έχει σημαντική σημασία για το ρωσικό κοινό, όπως τονίζουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Αυτή η εκδήλωση χρησιμεύει για την εξύψωση της εθνικής υπερηφάνειας επιτρέποντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι τα επιτεύγματα των ενόπλων δυνάμεών τους.
Ενθαρρύνει την αίσθηση της συμμετοχής στις συνεχείς προσπάθειες του έθνους, ιδιαίτερα όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τόνισαν ότι τέτοιες εκθέσεις έχουν μια μακρόχρονη παράδοση με στόχο την τόνωση του ηθικού.
ekthesi_4.JPG
Η σοβιετική παρακαταθήκη


Ιστορικά, παρόμοιες εκθέσεις είχαν οργανωθεί, κυρίως από τις 22 Ιουνίου 1943 έως την 1η Οκτωβρίου 1948, όπου η σοβιετική κυβέρνηση παρουσίασε γερμανικά όπλα που είχαν κατασχεθεί από τον Κόκκινο Στρατό κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.
Αυτή η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πάρκο Gorky της Μόσχας, όπου μεγάλα στρατιωτικά μηχανήματα και εξοπλισμός εκτέθηκαν σε εξωτερικούς χώρους, ενώ μικρότερα και πιο ευαίσθητα αντικείμενα στεγάζονταν σε κλειστά περίπτερα.
Κατά τη διάρκειά της, η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 7,5 εκατομμύρια επισκέπτες.
Εν τω μεταξύ, τα εκθέματα των ουκρανικών όπλων κατηγοριοποιούνται σε διάφορες θεματικές ενότητες, καθεμία από τις οποίες συνοδεύεται από ενημερώσεις.
Παρέχουν πληροφορίες για τις χώρες προέλευσης των αντικειμένων, τις τεχνικές προδιαγραφές και τις συνθήκες υπό τις οποίες ο ρωσικός στρατός τα κατέλαβε.
Εκτός από στρατιωτικό εξοπλισμό, η έκθεση παρουσιάζει ξένα πυροβόλα όπλα, χάρτες, έγγραφα και εξοπλισμό από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU).
Ανάμεσα στα βασικά εκθέματα είναι το γερμανικό τανκ Leopard 2 και το αμερικανικό τανκ Abrams.
Επίσης περιλαμβάνονται το άρμα μάχης Leopard, το όχημα πεζικού MaxxPro Plus, το M1150 Assault Breacher από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το διάσημο CV90 της Σουηδίας.
Ο Ρώσος συνταγματάρχης Sergei Suvorov σημείωσε ότι τα εκθέματα που παρουσιάζονται είναι λειτουργικά, καθώς εγκαταλείφθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις για να αποφευχθεί η αναμέτρηση με τα ρωσικά στρατεύματα.
Για παράδειγμα, το βρετανικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού FV432 κατελήφθη από τον ρωσικό στρατό σε καλή κατάσταση.
Συνολικά, η έκθεση τροπαίων χρησιμεύει ως ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της αφήγησης της στρατιωτικής επιτυχίας και της εμπλοκής σε συνεχιζόμενες συγκρούσεις.
ambrams_2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης