Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανείς απειλές από τον πρέσβη του Ισραήλ στον ΟΗΕ: Θα κλείσουμε τα γραφεία σας στην Ιερουσαλήμ, θα σας απελάσουμε

Πρωτοφανείς απειλές από τον πρέσβη του Ισραήλ στον ΟΗΕ: Θα κλείσουμε τα γραφεία σας στην Ιερουσαλήμ, θα σας απελάσουμε
Σε οξύτατους τόνους σχολίασε ο Erdan την καταδίκη εναντίον της χώρας του από το Διεθνές Δικαστήριο τις Χάγης
Ο Gilad Erdan, πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, σχολίασε την καταδίκη εναντίον της χώρας του από το Διεθνές Δικαστήριο τις Χάγης για παράνομους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, κάνοντας λόγο για σκληρά αντίμετρα κατά των Ηνωμένων Εθνών.
Επεσήμανε, δε, ότι αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το κλείσιμο του συγκροτήματος του ΟΗΕ στην Ιερουσαλήμ και την απέλαση των επικεφαλής των υπηρεσιών του Διεθνούς Οργανισμού από το Ισραήλ.
Το Ισραήλ έχει λάβει και στο παρελθόν μέτρα κατά υπαλλήλων και αξιωματούχων του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, Francesca Albanese.
Ο Erdan εξέφρασε παράλληα τη βεβαιότητά του ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν βέτο τυχόν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που ενδέχεται να εισαχθούν προς ψήφιση στον απόηχο της σημερινής απόφασης, σύμφωνα με την οποία οι πολιτικές εποικισμών του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Πάντως, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή τη φορά οι ΗΠΑ θα δυσκολευτούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο βέτο ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, καθώς και οι ίδιες έχουν έχουν επιβάλει κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες που σχετίζονται με παράνομους εποικισμούς στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης