Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στην Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας κατά της βουλευτή Iryna Farion - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι - Κρίσιμη η κατάστασή της

Σοκ στην Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας κατά της βουλευτή Iryna Farion - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι - Κρίσιμη η κατάστασή της
Η κατάστασή της Farion εκτιμάται ως κρίσιμη - Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα του δράστη
Σοκαρισμένη παρακολουθεί η Ουκρανία τις εξελίξεις μετά από απόπειρα δολοφονίας κατά της βουλευτή της Verkhovna Rada, Iryna Farion στο Lviv.
Η ταυτότητα του δράστη παραμένει ακόμα άγνωστη στις ουκρανικές αρχές, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι «Govorit Velikiy Lvov».
Το τηλεοπτικό κανάλι, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι η κατάστασή της βουλευτή εκτιμάται ως κρίσιμη.
Με τη σειρά του, ρεπορτάζ του "Zakhid.net" επιβεβαιώνει ότι η Farion μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

2024-07-19-20-12-13.webp

Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση του συμβάντος από τις επίσημες αρχές.
Η ουκρανική αστυνομία αρκέστηκε στο να κάνει λόγο για «απόπειρα κατά της ζωής μιας 60χρονης γυναίκας - δημόσιου προσώπου στο Lviv».
«Η περιφερειακή αστυνομία του Lviv διαπιστώνει τις συνθήκες της απόπειρας θανάτωσης δημοσίου προσώπου», τόνισε σχετικά η Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή της στο κανάλι της Telegram.
Αλλά ακόμη η αστυνομία δεν αποκαλύπτει το όνομα του θύματος.
«Ένας άγνωστος πυροβόλησε από όπλο προς μια 60χρονη γυναίκα. Οι γιατροί εισήγαγαν το θύμα με τραύμα στο κεφάλι», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Οι αρχές επιβολής του νόμου λαμβάνουν μέτρα για τη σύλληψη του δράστη, πρόσθεσε η ουκρανική αστυνομία.

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα η Farion - Οι ύβρεις κατά Ρωσόφωνων και η παραλίγο ... απόλυση

Το φθινόπωρο του 2023, η Farion βρέθηκε στο επίκεντρο δριμείας κριτικής καθώς εξαπέλυσε δημόσιες προσβολές κατά των Ρωσόφωνων Ουκρανών.
Εκείνη την εποχή, απολύθηκε από το Πολυτεχνείο του Lviv, αλλά αργότερα το δικαστήριο αποφάσισε να την επαναφέρει στη θέση της.
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας άνοιξε ποινική υπόθεση εναντίον της πρώην βουλευτή βάσει πολλών άρθρων, ιδίως για παραβίαση της ισότητας των πολιτών με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, την περιφερειακή τους καταγωγή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την αναπηρία και άλλους λόγους.
Στα τέλη Ιανουαρίου, είχε νέο ρωσοφοβικό ξέσπασμα κατά τωνρωσόφωνων πολιτών, αφού δήλωσε ότι η παρουσία τους είχε μετατρέψει το Lviv σε «πόλη των σαμποτέρ».
Τον Απρίλιο, το Περιφερειακό Δικαστήριο Galitsky του Lviv διαπίστωσε ότι οι προσβλητικές δηλώσεις της Farion συνέβαλαν στη «διαίρεση της ουκρανικής κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης