Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oracle: Θα πληρώσει 115 εκατ. δολάρια επειδή πούλησε προσωπικά δεδομένα χρηστών σε τρίτους

Oracle: Θα πληρώσει 115 εκατ. δολάρια επειδή πούλησε προσωπικά δεδομένα χρηστών σε τρίτους
Άλλος ένας τεχνολογικός κολοσσός που αδιαφόρησε για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών
Σχετικά Άρθρα
Στην καταβολή 115 εκατ. δολαρίων να διευθετήσει μία αγωγή που την κατηγορεί για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της, συμφώνησε η Oracle, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός πούλησε προσωπικά δεδομένα χρηστών σε τρίτους.
Σύμφωνα με το Reuters, την Πέμπτη 18/7 κατατέθηκε ο προκαταρκτικός διακανονισμός της προτεινόμενης ομαδικής αγωγής στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο όπου απαιτείται να λάβει την έγκριση του δικαστή.
Από την πλευρά της, η Oracle αρνείται ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.
Οι ενάγοντες, οι οποίοι δεν έχουν κάποια σχέση με την αμερικάνικη εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών cloud, δήλωσαν ότι παραβίασε τους ομοσπονδιακούς και πολειτιακούς νόμους αλλά και το Σύνταγμα της Καλιφόρνια για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, δημιουργώντας μη εξουσιοδοτημένους «ψηφιακούς φακέλους» για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.
Υποστηρίζουν ότι μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονταν δεδομένα σχετικά με τις online αναζητήσεις των χρηστών και μεταξύ άλλων για το πού έκαναν τις τραπεζικές τους συναλλαγές, ψώνιζαν και χρησιμοποιούσαν τις πιστωτικές τους κάρτες.
Η Oracle φέρεται να πούλησε τις πληροφορίες αυτές στη συνέχεια είτε απευθείας σε στελέχη marketing είτε μέσω των υπηρεσιών της όπως το ID Graph, το οποίο τους βοηθά να «δημιουργούν μια εξατομικευμένη εμπειρία για κάθε άτομο».
Ο διακανονισμός καλύπτει άτομα των οποίων οι προσωπικές πληροφορίες συλλέχθηκαν ή πωλήθηκαν από την Oracle από τις 19 Αυγούστου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης