Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Schiller: Πόσο «γελασμένες» οι ΗΠΑ, να νομίζουν ότι με... νεοαποικιακές πρακτικές, εμποδίζουν την ανάδειξη του πολυπολικού κόσμου

Ινστιτούτο Schiller: Πόσο «γελασμένες» οι ΗΠΑ, να νομίζουν ότι με... νεοαποικιακές πρακτικές, εμποδίζουν την ανάδειξη του πολυπολικού κόσμου
Οι χώρες - παγκόσμιοι εταίροι της Ρωσίας του Νότου κατανοούν τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης
Οι ΗΠΑ, προσπαθούν να διατηρήσουν την εξουσία τους και αντιστέκονται στις προσπάθειες διαμόρφωσης ενός δικαιότερου και πιο σταθερού πολυπολικού συστήματος διεθνών σχέσεων, χρησιμοποιώντας νεοαποικιακές πρακτικές και βία που δεν οδηγούν σε τίποτε καλό, όπως αντιλαμβάνεται, όλος ο κόσμος εκτός από τις ίδιες, όπως μας δείχνει η ιστορία, σύμφωνα με άρθρο του Ρώσου πρεσβευτή στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov, για το Ινστιτούτο Schiller.
«Η Ρωσία τάσσεται υπέρ του σχηματισμού ενός δικαιότερου και πιο σταθερού πολυπολικού συστήματος διεθνών σχέσεων, που θα βασίζεται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και, κυρίως, στην αρχή της κυρίαρχης ισότητας των κρατών», είπε.
Σύμφωνα με τον Antonov, αυτή η προσέγγιση κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη στη διεθνή κοινότητα, η οποία προσπαθεί να ξεριζώσει τα υπολείμματα του αποικιακού συστήματος.
«Η συλλογική Δύση εξακολουθεί να αντιστέκεται ενεργά σε τέτοιες προσπάθειες, προσπαθώντας σκληρά να διατηρήσει τα «ηνία της εξουσίας» και το καθεστώς του «κύριου των πεπρωμένων»», είπε ο πρεσβευτής.

Αποτυχημένες πρακτικές

Ο Antonov είπε ότι οι χώρες συνειδητοποιούν ότι οι νεοαποικιακές πρακτικές της Δύσης να καταφεύγουν στη βία για λύσεις δεν οδηγούν σε τίποτα καλό, και πολλά παραδείγματα μπορούν να φανούν στην ιστορία.
"Η παγκόσμια πλειοψηφία κατανοεί ξεκάθαρα ότι οι δυτικές αποικιακές πρακτικές δεν οδηγούν σε τίποτα καλό.
Μια πικρή επιβεβαίωση αυτού είναι η χρήση βίας από μια επιθετική μειοψηφία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σε μια σειρά χωρών, όπως η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, Λιβύη, Συρία και ορισμένα κράτη στην Ασία και την Αφρική», είπε.
Ο Πρέσβης επεσήμανε ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι «από το 1945, η Ουάσιγκτον έχει κάνει περισσότερες από 50 απόπειρες για πραξικοπήματα και στρατιωτικές επεμβάσεις».

Οι χώρες - παγκόσμιοι εταίροι της Ρωσίας του Νότου κατανοούν τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

Σύμφωνα με τον Antonov, η πλειοψηφία των εθνών του κόσμου επιδεικνύουν τη δέσμευσή τους στον αγώνα που αποσκοπεί στην εγκαθίδρυση ισότιμου διαλόγου
Οι Ρώσοι εταίροι από τις χώρες του παγκόσμιου Νότου κατανοούν τους στόχους και τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov στο άρθρο του για το διεθνές Ινστιτούτο Schiller.
«Με βάση την εμπειρία της χώρας μας στην προώθηση των λαϊκών απελευθερωτικών κινημάτων τη δεκαετία του 1960, η πλειοψηφία των εθνών του κόσμου επιδεικνύουν την ισχυρή δέσμευσή τους στον αγώνα που στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός ισότιμου και αμοιβαίου σεβασμού διαλόγου», είπε.
«Ένα ζωντανό παράδειγμα αυτού είναι η διαφωνία των εταίρων μας που εκπροσωπούν τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου και της Ανατολής με τις δυτικές ερμηνείες της κατάστασης στην Ουκρανία και την κατανόησή τους για τους στόχους και τους στόχους μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε ο πρεσβευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης