Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ισοπεδώνει το λιμάνι της Hodeidah, στόχος διυλιστήριο – Σκληρά αντίποινα από Houthi

Εφιάλτης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ισοπεδώνει το λιμάνι της Hodeidah, στόχος διυλιστήριο – Σκληρά αντίποινα από Houthi
Ο ανταποκριτής του δικτύου Al Mayadeen αναφέρει ότι οι ομάδες πολιτικής άμυνας συνεχίζουν να μάχονται με τις φλεγόμενες πυρκαγιές που ξέσπασαν λόγω της ισραηλινής επίθεσης στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου
Σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης στην Μέση Ανατολή , ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν σειρά αεροπορικών επιδρομών το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 με στόχο την επαρχία Hodeidah της Υεμένης στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας.
Η επίθεση είχε στόχο ένα διυλιστήριο πετρελαίου, οδηγώντας σε μια τεράστια πυρκαγιά που μπορεί να δει κανείς χιλιόμετρα μακριά.
Ο ανταποκριτής του Al Mayadeen ανέφερε ότι οι επιδρομές στόχευαν τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ras Kathib στο λιμάνι της Hodeidah, προκαλώντας ανάφλεξη στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου.
Το υπουργείο Υγείας της Υεμένης ανέφερε νεκρούς και τραυματίες ως αποτέλεσμα της επίθεσης, επιβεβαιώνοντας ότι οι πολίτες υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα λόγω των πυρκαγιών.

Το ισραηλινό κανάλι Kan 11 επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί πραγματοποίησαν επίθεση στην Υεμένη.
Ομάδες πολιτικής άμυνας δίνουν μάχη για να σβήσουν τις πυρκαγιές και τις φλόγες που τυλίγουν τη στοχευμένη ζώνη, ενώ το μέγεθος της πυρκαγιάς καθιστά το έργο εξαιρετικά δύσκολο.
Πηγές από την Υεμένη ενημέρωσαν το Al Mayadeen ότι αυτές οι αεροπορικές επιδρομές ήταν αποτέλεσμα συντονισμού μεταξύ των δυνάμεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Τόνισαν ότι θα υπάρξει απάντηση στην επιθετικότητα.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν επίσημες αμερικανικές πηγές που ανέφεραν ότι 25 μαχητικά F-35 επιτέθηκαν σε πολλαπλούς στόχους στην Υεμένη σε διάφορα κύματα επίθεσης.
Επιπλέον, μια ισραηλινή πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης ανέφερε ότι Ιταλοί βοήθησαν το Ισραήλ με τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Υεμένης.
Μετά την ισραηλινή επίθεση, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της Υεμένης, Mohammad Abdul-Salam, επιβεβαίωσε ότι η πίεση στην Υεμένη να σταματήσει να υποστηρίζει τη Γάζα είναι «ένα όνειρο που δεν θα γίνει πραγματικότητα για τον ισραηλινό εχθρό».
«Η βάναυση ισραηλινή επιθετικότητα θα αυξήσει μόνο την αποφασιστικότητα και τη σταθερότητα της στάσης του λαού της Υεμένης και των γενναίων ενόπλων δυνάμεών του με κλιμακούμενο τρόπο».

 Israel Katz:  Θα χτυπάμε όποιον μας χτυπάει - Το Ιράν είναι το κεφάλι του φιδιού

«Θα χτυπήσουμε όποιον μας χτυπήσει», είπε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
Ο Israel Katz λέει ότι η επίθεση στο λιμάνι της Hodeidah «προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στην τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν στην Υεμένη».
«Θα χτυπήσουμε όποιον μας χτυπήσει», έγραψε στο X.
«Το Ιράν είναι το κεφάλι του φιδιού – πρέπει να σταματήσει τώρα».
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «φτάνει πια» μετά την επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Nadav Shoshani σημείωσε ότι περισσότεροι από 220 βλήματα έχουν εκτοξευθεί από τους Houthi της Υεμένης στο Ισραήλ τους τελευταίους εννέα μήνες.
Την Παρασκευή (19/7), η ομάδα πέτυχε να χτυπήσει το Τελ Αβίβ με drone.
«Σήμερα είπαμε: φτάνει πια», είπε ο εκπρόσωπος στο X μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού χτυπήματος στο λιμάνι της Hodeidah .

Επιχείρηση Μακρύ Χέρι

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Daniel Hagari δήλωσε ότι το χτύπημα στο λιμάνι της Hodeidah της Υεμένης διεξήχθη μόνο από το Ισραήλ και το αεροσκάφος που το πραγματοποίησε είχε επιστρέψει με ασφάλεια στο Ισραήλ
Ο Hagari είπε ότι η επίθεση είχε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μακρύ Χέρι»
Σύμφωνα με τους Times of Israel, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί πίσω από τη χώρα του.
«Το Ισραήλ αναμένει από τις χώρες του κόσμου να σταθούν σε ένα μέτωπο. 
Αυτό είναι κοινό διεθνές συμφέρον», είπε.


Hezbollah: Οι επιδρομές προαναγγέλλουν μια «νέα επικίνδυνη φάση»

Η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Hezbollah προειδοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2024 ότι οι ισραηλινές επιδρομές κατά των Houthi – συμμάχων της Hezbollah – στην Υεμένη, σηματοδοτούν μια «επικίνδυνη» καμπή, εννέα μήνες μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η ανόητη ενέργεια του σιωνιστή εχθρού προαναγγέλλει μια νέα επικίνδυνη φάση στη σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή», προειδοποίησε η Hezbollah, που υποστηρίζεται από το Ιράν, καθώς και από τους Παλαιστίνιους και τους συμμάχους της Υεμένης.
Τουλάχιστον 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές σήμερα στην πόλη-λιμάνι Hodeidah , ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας των Ηouthi.
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί «σοβαρά εγκαύματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης