Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσεχώς χάος - Σύντομα η τελική αναμέτρηση, Ουκρανός στρατηγός: Το ΝΑΤΟ δίνει σκουπίδια – Εμπλοκή με τα Patriots

Προσεχώς χάος - Σύντομα η τελική αναμέτρηση, Ουκρανός στρατηγός: Το ΝΑΤΟ δίνει σκουπίδια – Εμπλοκή με τα Patriots
Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Σύντομα θα διεξαχθεί η τελική αναμέτρηση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο Donbass, αναπόφευκτη η ήττα - CNN: Ο Zelensky βλέπει το αδιέξοδο και τώρα εξετάζει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να αποτρέψει την καταστροφή της Ουκρανίας
(upd8) Η τελική αναμέτρηση μεταξύ των Ρωσικών δυνάμεων στο Donbass και των Ουκρανικών Ταξιαρχιών που στην κυριολεξία παραπαίουν… πλησιάζει και πολύ σύντομα… μια μεγάλη μάχη θα δοθεί που θα καθορίσει την τελική ήττα του Ουκρανικού στρατού.
Οι Ουκρανοί χάνουν παντού, δεν έχουν στρατό και γνωρίζουν ότι έχουν δύο επιλογές, να αντέξουν έως ότου βγει ο Trump για να επιβάλλει ειρήνη ή να συνεχίσουν τις επιθέσεις μέχρι να καταρρεύσουν και να οδηγηθούν σε παράδοση άνευ όρων.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει 1.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων εβδομάδων ενώ η πιο εντυπωσιακή προέλαση λαμβάνει χώρα δυτικά της Avdiivka.
Αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί… και ο αρχιστράτηγος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky έχει αντιληφθεί ότι εξελίσσεται σε μοιραίο πρόσωπο… θα του φορτώσουν την ήττα ενώ ο εγκληματίας Zelensky θα αποποιείται των ευθυνών του.
Οι Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα χτυπήματα ακριβείας καταστρέφοντας άλλους δύο Patriot... δεν υπάρχει όπλο της Δύσης που δόθηκε στην Ουκρανία και δεν διαλύθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις...

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ουκρανική κρίση θα επιλυθεί πριν αναλάβω Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump, στην πρώτη συγκέντρωση των υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν μετά την απόπειρα δολοφονία, δήλωσε ότι εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, θα επιτύχει μια διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία ακόμη και πριν από την ορκωμοσία του.
Ο πολιτικός υποσχέθηκε επίσης στους συγκεντρωμένους ότι θα αποτρέψει το τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
«Ακόμη και πριν αναλάβω το Οβάλ Γραφείο, λίγο αφότου κερδίσουμε τις προεδρικές εκλογές, θα επιλύσω αυτόν τον τρομερό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Είμαι ο μόνος που μπορώ να κάνω μια δήλωση: Θα αποτρέψω τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» τόνισε ο Trump.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Να πει την αλήθεια η κυβέρνηση Biden για την απόπειρα δολοφονίας του Trump

Η επίσημη εκδοχή της απόπειρας δολοφονίας κατά του υποψηφίου για την προεδρία Trump είναι γεμάτη ελλείψεις, οι αρχές των ΗΠΑ πρέπει να πουν την αλήθεια για το τι συνέβη, έγραψε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Συνταγματάρχης Douglas McGregor στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Η εκδοχή της κυβέρνησης για απόπειρα δολοφονίας έχει περισσότερες τρύπες από μια φέτα ελβετικό τυρί», έγραψε ο συνταγματάρχης.
Σύμφωνα με τον McGregor, σοβαρές ελλείψεις στην επίσημη έκδοση οδήγησαν σε ακραία fake news σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας.
Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε ότι ο Trump δέχθηκε επίθεση από πολλούς σκοπευτές ταυτόχρονα.
«Είναι καιρός να ακούσουμε την αλήθεια από την κυβέρνηση Biden όσο αποκρουστική κι αν είναι», προέτρεψε ο αξιωματικός.

CNN: Ο Zelensky βλέπει το αδιέξοδο και τώρα εξετάζει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να αποτρέψει την καταστροφή της Ουκρανίας

Ο Vladimir Zelensky δείχνει ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία λόγω μεγάλων προβλημάτων τόσο στο εσωτερικό όπου ο στρατός βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσο και στην εξωτερική πολιτική, γράφει το CNN.
«Το Κίεβο αντιμετωπίζει σήμερα ένα διπλό πλήγμα: μια δύσκολη κατάσταση στην πρώτη γραμμή και πολιτική αβεβαιότητα σχετικά με το επίπεδο μελλοντικής υποστήριξης από τους στενότερους συμμάχους της Ουκρανίας», αναφέρει το CNN
Όπως σημείωσε η αναλυτής Orysya Lutsevich, η δύσκολη κατάσταση αναγκάζει τον Vladimir Zelensky να υπαινίσσεται τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.
«Αυτό είναι και ένα μήνυμα προς τη Ρωσία και ένα μήνυμα προς τον παγκόσμιο Νότο ότι η Ουκρανία, είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε το CNN.
Νωρίτερα, ο Vladimir Zelensky είπε ότι οι Ρώσοι εκπρόσωποι θα πρέπει να παραστούν στη δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη για την Ουκρανία.
Στις 14 Ιουνίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin έκανε νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, προτρέποντας την Ουκρανία να παραδώσει όλες τις ρωσικές περιφέρειες Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson και να αναγνωρίσει ότι εγκαταλείπει τα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Putin, αυτή η πρωτοβουλία παρέχει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα να σταματήσει η σύγκρουση και να προχωρήσουμε στην πολιτική και διπλωματική διευθέτησή της.

Πρωτοφανές – Καταρρέει η παραγωγή πυραύλων Patriot σε ΗΠΑ και Ιαπωνία – Ανέτοιμες Mitsubishi, Lockheed Martin, Boeing

Έγινε φανερό από τη ρωσική εισβολή και τον πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία ότι τα αποθέματα πυρομαχικών της Αμερικής, από οβίδες έως πυραύλους, έχουν εξαντληθεί επικίνδυνα και υπάρχει τεράστια ανάγκη για αναβάθμιση και επέκταση της ικανότητας παραγωγής όπλων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σε συμμαχικές χώρες καθώς ο κόσμος γρήγορα οδεύει σε μια αβέβαιη και επικίνδυνη πολυπολική κατάσταση.
Αυτή η ανεπάρκεια πυρομαχικών θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα των ΗΠΑ να συμμετέχουν σε μελλοντικούς πολέμους και η αμερικανική κυριαρχία υπό τον ηλικιωμένο Πρόεδρο Biden δέχθηκε πολύ ισχυρό πλήγμα.
Εάν ο Trump γίνει πρόεδρος για δεύτερη φορά, πιθανότατα θα αποκαταστήσει την αίσθηση της αμερικανικής κυριαρχίας.
Αυτό σημαίνει εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αμερικής και, το πιο σημαντικό, διασφάλιση της Δύσης με αρκετά πυρομαχικά και πολεμικές ικανότητες για μελλοντικούς πολέμους.

Εμπλοκή στην παραγωγή πυραύλων Patriot

Ωστόσο, μια νέα ανάλυση του Reuters αναδεικνύει ότι εμπόδια παραγωγής έχουν ήδη προκύψει στην Ιαπωνία η οποία έχει το δικαίωμα παραγωγής πυραύλων αεράμυνας Patriot.
Πηγές λένε ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν καταστήσει πρόκληση για την Mitsubishi Heavy Industries της Ιαπωνίας να αυξήσει την παραγωγή Patriot από 30 σε 60 πυραύλους ετησίως βάσει άδειας από την αμυντική εταιρεία Lockheed Martin.
Αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει το σχέδιο των ΗΠΑ για αύξηση της παραγωγής πυραύλων Patriot από περίπου 500 ετησίως σε περισσότερους από 750.
Πηγές λένε ότι η εμπλοκή στην Ιαπωνία οφείλεται στην έλλειψη ενός κρίσιμου εξαρτήματος που κατασκευάζεται από την Boeing που οδηγεί τον πύραυλο στον στόχο στον τελικό στάδια πτήσης.
«Μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι η Mitsubishi Heavy Industries να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή» λόγω της έλλειψης, δήλωσε στο Reuters ένας από τους γνώστες του κλάδου.
Πέρυσι, η Boeing άρχισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στις ΗΠΑ, με στόχο ετήσια αύξηση του κρίσιμου εξαρτήματος να φτάνει περίπου το 30%.
Ωστόσο, οι νέες γραμμές παραγωγής δεν θα λειτουργήσουν μέχρι το 2027.
«Το εμπόδιο παραγωγής στην Ιαπωνία δείχνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ απέναντι στις πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού», επεσήμανε το Reuters.

Yomiuri (Ιαπωνικό ΜΜΕ): Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ιαπωνία ακόμη και με πυρηνικά όπλα

 Η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να συντάξουν το πρώτο κοινό έγγραφο για την πολιτική της εκτεταμένης αποτροπής, το οποίο θα περιλαμβάνει ρήτρα για την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να προστατεύσουν την Ιαπωνία με μέσα που περιλαμβάνουν πυρηνικά όπλα, γράφει η εφημερίδα Yomiuri, επικαλούμενη ενημερωμένες πηγές.
Όπως υπενθυμίζει η Yomiuri, το 2010, οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και της Αμερικής ξεκίνησαν τακτικές διαβουλεύσεις για εκτεταμένη αποτροπή με τη συμμετοχή αξιωματούχων που είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα.
Με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, το κοινό έγγραφο θα περιγράφει με σαφήνεια τις απόψεις και των δύο χωρών σχετικά με την εφαρμογή της αποτροπής, σύμφωνα με πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης.
Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να συζητήσουν το πιθανό περιεχόμενο του εγγράφου κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Τόκιο αργότερα αυτόν τον μήνα.
Σημειώνεται επίσης ότι τα μέρη αποδίδουν σημασία στην προετοιμασία ενός τέτοιου εγγράφου στο πλαίσιο της υποτιθέμενης «αυξανόμενης πυρηνικής απειλής από την Κίνα και τη Ρωσία».
Ειδικότερα, το έγγραφο θα περιέχει μια ρήτρα για την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να προωθήσουν την αποτροπή στην περιοχή γύρω από την Ιαπωνία με μέσα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων. , και θα περιγράψει επίσης τους τύπους καταστάσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ιαπωνία, στις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να λάβουν αντίποινα εναντίον τρίτων χωρών και οι κατευθύνσεις τέτοιων αντίποινων ενεργειών έχουν καθοριστεί», ανέφερε η η Yomiuri.

Η απόφαση της Ουκρανίας για τον πετρελαιαγωγό Druzhba δεν θα επηρεάσει τη Ρωσία

Η Ουκρανία διέκοψε τη διαμετακόμιση πετρελαίου από τη ρωσική εταιρεία Lukoil προς τη Σλοβακία και την Ουγγαρία.
Μιλάμε για 1,1 εκατ. βαρέλια το μήνα.
Αυτό μοιάζει με «ενεργητικό εκβιασμό», αλλά είναι μάλλον ασαφές.
Το υπουργείο Οικονομίας της Σλοβακίας, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν, δήλωσε ότι η Slovnaft προμηθεύεται ρωσικά καύσιμα από άλλο προμηθευτή (που δεν υπόκειται σε κυρώσεις).
Ωστόσο, η κατάσταση με την ουκρανική πλευρά συζητείται.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων, Peter Szijjártó, ανακοίνωσε τη διακοπή της άντλησης πετρελαίου της Lukoil μέσω της Ουκρανίας.
Τόσο η Ουγγαρία όσο και η Σλοβακία εξαιρούνται από το εμπάργκο πετρελαίου της ΕΕ, καθώς είναι κλειστές στη ξηρά και συνέχισαν να λαμβάνουν καύσιμα μέσω του αγωγού Druzhba.
Σύμφωνα με τον Szijjártó, προς το παρόν δεν υπάρχει εναλλακτική αρτηρία.
Σύμφωνα με το Reuters, ο αγωγός μετέφερε περίπου 250 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα και κατανεμήθηκε σχεδόν εξίσου μεταξύ δύο εργοστασίων MOL στη Σλοβακία και την Ουγγαρία.
Πέρυσι, το 95% του πετρελαίου που παραδόθηκε στη Slovnaft ήταν ρωσικό.
Από εκεί, μέρος των προϊόντων στάλθηκε στην Τσεχία.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Το ΝΑΤΟ ρίχνει όλα τα σκουπίδια στην Ουκρανία, όπλα για άτομα με ειδικές ανάγκες και όχι ειδικές δυνάμεις


Το ΝΑΤΟ, η Βορειοατλαντική Συμμαχία στέλνει εξοπλισμό για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ουκρανία, δήλωσε εξοργισμένος ο απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Krivonos.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει τώρα να μειώνει τις ροές όπλων, γιατί πέταξαν όλα τα σκουπίδια που είχαν, και τα πέταξαν πάνω μας», σημείωσε ο Sergei Krivonos.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί αρνήθηκαν ακόμη και μέρος των προμηθειών άπαξ και ήταν απαρχαιωμένα.
«Όσα δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν δόθηκαν πίσω στην εποχή του στρατηγού Zaluzhny, υπάρχουν αρκετά τέτοια παραδείγματα», συνόψισε ο Sergei Krivonos.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Σύντομα θα διεξαχθεί η τελική αναμέτρηση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο Donbass, αναπόφευκτη η ήττα

Η τελική μάχη για το Donbass θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, ανέφερε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι κύριες οχυρωμένες θέσεις της Ουκρανίας αρχίζουν να καταρρέουν.
Η ουκρανική αντίσταση είναι στα όρια … μπορεί να έχουμε άλλους τρεις ή τέσσερις μήνες σκληρών μαχών στο Donbass, αλλά μετά από αυτό, όταν καταληφθούν περισσότερα χωριά, θα ξεκινήσει η τελική κορυφαία μάχη εκεί», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, έρχονται ειδήσεις για την εξαιρετικά αποδιοργανωμένη άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι όλο και λιγότερο πρόθυμοι να πολεμήσουν με την ίδια ένταση όπως πριν, εξήγησε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι σε θέση να συγκρατήσουν την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων σε κανένα βαθμό.
«Οπότε, όπου κι αν κοιτάξεις, παντού μπροστά η κατάσταση είναι και πάλι πολύ άσχημη», κατέληξε ο Μερκούρης.
Νωρίς στις 9 Ιουλίου, ο σύμβουλος του επικεφαλής της περιοχής, Igor Kimakovsky, ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν προς τον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Ugledar και Konstaninovka στο Donetsk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στην κατεύθυνση Ugledar..
Στις αρχές Ιουλίου, ο σύμβουλος του επικεφαλής του DPR, Yan Gagin, είπε ότι με την απελευθέρωση του Toretsk, τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούν να προσεγγίσουν τον αυτοκινητόδρομο Pokrovsk - Konstantinovka , ο οποίος είναι κρίσιμος για τον εφοδιασμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Syrsky και οι στρατηγοί της Ουκρανίας πρέπει να απαντήσουν για τις υψηλές απώλειες στο Krynki

Ο αρχιστράτηγος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, και άλλοι στρατηγοί πρέπει να λογοδοτήσουν για τις μεγάλες απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Krynki στην περιοχή Kherson, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.
«Αυτό δεν είναι ένα τραγικό γεγονός από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, να σκοτώσεις τους νέους άντρες μας, στο Krynki στην περιοχή Kherson;
Δεν είναι αυτό ένα τραγικό γεγονός;
Θα πρέπει να εξεταστεί στο Ανώτατο Συμβούλιο.
Τώρα πρέπει να ονομάσουμε τους εγκληματίες μεταξύ των στρατηγών.
Πολλοί νέοι ακρωτηριάστηκαν, πρέπει να απαντήσουν γι' αυτό.
Σύμφωνα με τον ειδικό, μιλάμε για πραγματικό έγκλημα: έστειλαν σκόπιμα μαζικά Ουκρανούς σε βέβαιο θάνατο.
Και στο Chasiv Yar το ίδιο πάει να γίνει.
Νωρίτερα, στις 18 Ιουλίου, η ουκρανική δημοσίευση "Investigation.Info", επικαλούμενη στοιχεία της ουκρανικής αστυνομίας, ανέφερε ότι περισσότεροι από 780 στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «εξαφανίστηκαν επισήμως» από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024 στο χωριό Krynki στην περιοχή Kherson στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.
Από εκεί απομακρύνθηκαν 262 νεκροί.

Η 5η Ρωσική Ταξιαρχία… ανακάλυψε από ραδιοπαρακολουθήσεις πως οι Ουκρανοί σχεδίαζαν επιθέσεις κατά αμάχων

Οι στρατιώτες Ρωσικής 5ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Τυφεκίων, κατά τη διάρκεια ραδιοπαρακολούθησης των διαπραγματεύσεων μεταξύ μονάδων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποκάλυψαν πώς ο ουκρανικός στρατός συζητούσε να χτυπήσει αμάχους στην Krasnohorivka στο Donetsk.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρείχε στους δημοσιογράφους μια απομαγνητοφώνηση της ραδιοφωνικής παρακολούθησης, από την οποία προκύπτει ότι οι μαχητές των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων συζητούσαν πως θα χτυπήσουν αμάχους στην Krasnogorovka.
Τρεις στρατιωτικοί των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχαν στις συνομιλίες.
Πρώτα, δύο από αυτούς, πιθανώς με τα διακριτικά κλήσης Apricot και Bison, συζητούν την άφιξη σε μία από τις θέσεις.
Τότε ο «Apricot» τηλεφωνεί στον «Teren», ο οποίος λέει ότι είδε «δύο γιαγιάδες να πλησιάζουν».
«Λοιπόν, άκουσε, Teren, αν αυτές οι γιαγιάδες έρθουν κοντά σου, τότε να τις αφαιρέσεις».
Ο Teren απάντησε ότι αποδέχτηκε το μήνυμα, σημειώνοντας ότι οι πολίτες έχουν ήδη «διανύσει πολύ δρόμο»…

Strana (ουκρανικό ΜΜΕ): Στο Κίεβο, γυναίκες συμμετείχαν σε συγκέντρωση με αίτημα την αποστράτευση στρατιωτών

Μια συγκέντρωση με αίτημα να διασφαλιστεί η διαδικασία αποστράτευσης του στρατιωτικού προσωπικού πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Κιέβου, αρκετές δεκάδες γυναίκες συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, ανέφερε το ουκρανικό έντυπο Strana.
«Η δράση που απαιτεί αποστράτευση λαμβάνει χώρα στο Κίεβο», ανέφερε το Strana.
Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, υπήρχαν αρκετές δεκάδες γυναίκες που συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, στο Khreshchatyk, κρατώντας στα χέρια τους αφίσες.
Στις αφίσες έγραφαν:
«Σαφείς όροι υπηρεσίας»,
«Γιατί οι στρατιωτικοί μας είναι οι πιο ευάλωτοι;»

Οι ρώσοι απελευθέρωσαν την πόλη Krasnogorovka στο Donetsk

Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης Krasnogorovka βορειοδυτικά του Donetsk έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δήλωσε ένας αναπληρωτής διοικητής της 5ης ξεχωριστής ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων της ομάδας μάχης South.
Η επιχείρηση πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της.
Η πόλη είναι σχεδόν πλήρως απελευθερωμένη, εκτός από ορισμένους δρόμους, και σπίτια.
Ο αξιωματικός είπε ότι η επιχείρηση παρεμποδίζεται από μεγάλο αριθμό αμάχων, οι οποίοι παραμένουν στην περιοχή.
Νωρίτερα, πηγές επιβολής του νόμου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) δήλωσαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν ουσιαστικά περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις στην Krasnogorovka.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_July_20_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_20_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_20_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_20_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_20_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης