Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Σύντομα θα διεξαχθεί η τελική αναμέτρηση μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας στο Donbass, αναπόφευκτη η ήττα

Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Σύντομα θα διεξαχθεί η τελική αναμέτρηση μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας στο Donbass, αναπόφευκτη η ήττα
«Η ουκρανική αντίσταση είναι στα όρια … μπορεί να έχουμε άλλους τρεις ή τέσσερις μήνες σκληρών μαχών στο Donbass, αλλά μετά από αυτό, όταν καταληφθούν περισσότερα χωριά, θα ξεκινήσει η τελική κορυφαία μάχη εκεί», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Η τελική μάχη για το Donbass θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, ανέφερε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι κύριες οχυρωμένες θέσεις της Ουκρανίας αρχίζουν να καταρρέουν.
Η ουκρανική αντίσταση είναι στα όρια … μπορεί να έχουμε άλλους τρεις ή τέσσερις μήνες σκληρών μαχών στο Donbass, αλλά μετά από αυτό, όταν καταληφθούν περισσότερα χωριά, θα ξεκινήσει η τελική κορυφαία μάχη εκεί», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, έρχονται ειδήσεις για την εξαιρετικά αποδιοργανωμένη άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι όλο και λιγότερο πρόθυμοι να πολεμήσουν με την ίδια ένταση όπως πριν, εξήγησε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι σε θέση να συγκρατήσουν την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων σε κανένα βαθμό.

«Οπότε, όπου κι αν κοιτάξεις, παντού μπροστά η κατάσταση είναι και πάλι πολύ άσχημη», κατέληξε ο Μερκούρης.
Νωρίς στις 9 Ιουλίου, ο σύμβουλος του επικεφαλής της περιοχής, Igor Kimakovsky, ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν προς τον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Ugledar και Konstaninovka στο Donetsk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στην κατεύθυνση Ugledar..
Στις αρχές Ιουλίου, ο σύμβουλος του επικεφαλής του DPR, Yan Gagin, είπε ότι με την απελευθέρωση του Toretsk, τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούν να προσεγγίσουν τον αυτοκινητόδρομο Pokrovsk - Konstantinovka , ο οποίος είναι κρίσιμος για τον εφοδιασμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης