Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yomiuri (Ιαπωνικό ΜΜΕ): Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ιαπωνία ακόμη και με πυρηνικά όπλα

Yomiuri (Ιαπωνικό ΜΜΕ): Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ιαπωνία ακόμη και με πυρηνικά όπλα
Με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, το κοινό έγγραφο θα περιγράφει με σαφήνεια τις απόψεις και των δύο χωρών σχετικά με την εφαρμογή της αποτροπής, σύμφωνα με πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης
Η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να συντάξουν το πρώτο κοινό έγγραφο για την πολιτική της εκτεταμένης αποτροπής, το οποίο θα περιλαμβάνει ρήτρα για την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να προστατεύσουν την Ιαπωνία με μέσα που περιλαμβάνουν πυρηνικά όπλα, γράφει η εφημερίδα Yomiuri, επικαλούμενη ενημερωμένες πηγές.
Όπως υπενθυμίζει η Yomiuri, το 2010, οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και της Αμερικής ξεκίνησαν τακτικές διαβουλεύσεις για εκτεταμένη αποτροπή με τη συμμετοχή αξιωματούχων που είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα.

Με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, το κοινό έγγραφο θα περιγράφει με σαφήνεια τις απόψεις και των δύο χωρών σχετικά με την εφαρμογή της αποτροπής, σύμφωνα με πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να συζητήσουν το πιθανό περιεχόμενο του εγγράφου κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Τόκιο αργότερα αυτόν τον μήνα.
Σημειώνεται επίσης ότι τα μέρη αποδίδουν σημασία στην προετοιμασία ενός τέτοιου εγγράφου στο πλαίσιο της υποτιθέμενης «αυξανόμενης πυρηνικής απειλής από την Κίνα και τη Ρωσία».
Ειδικότερα, το έγγραφο θα περιέχει μια ρήτρα για την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να προωθήσουν την αποτροπή στην περιοχή γύρω από την Ιαπωνία με μέσα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων και περιγράφει επίσης τους τύπους καταστάσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ιαπωνία, υπέρ της οποίας οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να λάβουν αντίποινα εναντίον τρίτων χωρών και οι κατευθύνσεις τέτοιων αντίποινων ενεργειών έχουν καθοριστεί», ανέφερε η η Yomiuri.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης