Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έβρος: Εκτός κινδύνου και σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας που δέχτηκε πυρά στο Σουφλί

Έβρος: Εκτός κινδύνου και σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας που δέχτηκε πυρά στο Σουφλί
Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο 56χρονος συνοριοφύλακας ο οποίος τραυματίστηκε το Σάββατο στο Σουφλί του Έβρου έπειτα από πυροβολισμούς που δέχτηκε από άγνωστα άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.
Σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ο 56χρονος συνοριοφύλακας ο οποίος τραυματίσθηκε -το απόγευμα του Σαββάτου 20/7- από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά κι ενώ εκτελούσε περιπολία σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο τραυματίας -ο οποίος έφερε τραύματα στην αριστερή κοιλιακή χώρα- μεταφέρθηκε αρχικά από τους συναδέλφους του στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Αναφορικά με τον τραυματισμό σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώνεται πως το περιστατικό -το οποίο ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές- σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου περίπου στις 18.30 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, όπου Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Μια σφαίρα βρήκε τον συνοριοφύλακα, στο κάτω μέρος της κοιλιάς προκαλώντας του διαμπερές τραύμα.

Υπεβλήθη σε ερευνητική λαπαροτομία και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.
Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα και μίλησαν στο Open δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη διότι ενδεχομένως θα έχανε και το λεπτό του έντερο.
Ο 55χρονος με καταγωγή από το Σουφλί είναι από τους πρώτους συνοριοφύλακες που προσέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Έβρο και ιδιαίτερα έμπειρος.
Για την ΕΛΑΣ, ζητούμενο αποτελεί η ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε τον 57χρονο συνοριοφύλακα κι ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση αποτροπής της εισόδου παράτυπων μεταναστών, στον Έβρο.
Ως εκ τούτου, ως πιθανότερο εικάζεται ο δράστης να ήταν διακινητής, ο οποίος πυροβόλησε στην προσπάθειά του να προωθήσει τους παράτυπους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά, ενώ δεν αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.
Οι Αρχές θα προχωρήσουν σε βαλλιστική εξέταση της σφαίρας με την ελπίδα να πάρουν κάποιες απαντήσεις.
Η αστυνομία θα εξετάσει εάν οι κάμερες που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού έχουν καταγράψει τον πυροβολισμό και από που προήλθε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης