Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ): Ο Erdogan προκαλεί και ο Μητσοτάκης κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει

Κατρίνης (υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ): Ο Erdogan προκαλεί και ο Μητσοτάκης κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει
Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο
Η Κόρινθος ήταν ο επόμενος σταθμός των συναντήσεων και των συζητήσεων που διεξάγει με τους πολίτες, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.
Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν στην Κύπρο λέγοντας:
«Η παρουσία του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα και κυρίως τα όσα είπε επιβεβαιώνουν ένα πράγμα : ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έχει βάλει στο ράφι το Κυπριακό αλλά η Τουρκία δεν πρόκειται να βάλει ποτέ στο ράφι την αναθεωρητική της ατζέντα.
Έχει ως στρατηγική επιλογή τη διχοτόμηση της Κύπρου , την κατάλυση της κυπριακής ΑΟΖ, την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, την διαρκή παραβίαση συνθηκών και κανόνων.
Και ο κ. Μητσοτάκης, μέχρι στιγμής, κάνει ότι δεν ακούει και δεν βλέπει. Προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει.
Γιατί κάποιοι για να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση και στο ΝΑΤΟ θεωρούν ότι πρέπει να δώσει κάτι η Ελλάδα.
Για το ΠΑΣΟΚ που έχει ισχυρή πατριωτική διάσταση και συνείδηση, αυτό δεν είναι ανεκτό».
Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ , ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι η δική του υποψηφιότητα έχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, έχει ως σημείο αναφοράς συγκεκριμένες πολιτικές που διαχωρίζουν το ΠΑΣΟΚ από συντηρητικές επιλογές και έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, ενός κόμματος εξουσίας, που θα κυβερνήσει.
Έγινε εκτενής συζήτηση και αναφορά από τον κ. Κατρίνη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, την αναζωογόνηση της υπαίθρου, την στήριξη των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των ακραίων συνθηκών καρτέλ που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική οικονομία και λεηλατούν το εισόδημα των πολιτών.
«Στις 6 Οκτωβρίου η δική μου πρόταση είναι μια επιλογή ρήξης και ελπίδας. Για να είμαστε περήφανοι που είμαστε ΠΑΣΟΚ. Για να επιστρέψει η Ελλάδα στους Έλληνες.
Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ελέγχουν ή να απαξιώσουν τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Πολλοί είναι αυτοί που μιλάνε αλλά δεν λένε τίποτα.
Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να συντηρηθεί το σκηνικό διαρκούς φθοράς και παρακμής.
Εγώ είμαι εδώ για να μιλήσω με καθαρό λόγο.
Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που αποδοκίμασε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές, αναζητά μια μεγάλη, αξιόπιστη δημοκρατική παράταξη που θα είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.
Κόμματα διαμαρτυρίας, κόμματα καταγραφής, κόμματα που υπάρχουν για να συντηρούν ένα μικρόκοσμο κομματικής γραφειοκρατίας ή για να αποτελέσουν το δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη, αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες.
Ελπίδα και προοπτική μπορεί να υπάρχει μόνο με μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι ικανή να κυβερνήσει, θα είναι κόμμα εξουσίας και όχι μικρομεσαίο κόμμα και θα συνιστά πραγματική απειλή για τον κ. Μητσοτάκη».
Στη συζήτηση του Μιχάλη Κατρίνη με τους πολίτες στην Κόρινθο κυριάρχησαν και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, με τον κ. Κατρίνη να αναφέρεται στην επέκταση του φράγματος Ασωπού, στην αντιμετώπιση του προβλήματος διάβρωσης των ακτών, στη στήριξη των αγροτών της περιοχής και στην ανάγκη αξιοποίησης του λιμανιού της Κορίνθου που πρέπει να αναπτύξει νέες υποδομές και υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης