Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής) για την κατευναστική πολιτική της ΝΔ έναντι της Τουρκίας: «Θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των συνοριοφυλάκων μας!»

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής) για την κατευναστική πολιτική της ΝΔ έναντι της Τουρκίας: «Θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των συνοριοφυλάκων μας!»
"Η προστασία των συνόρων μας και η διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας δεν μπορούν να περιμένουν," τόνισε, o βουλευτής
Σε μια δήλωση με έντονο ύφος προχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Γιάννης Δημητροκάλλης σχετικά με το σοβαρό περιστατικό στον Έβρο, όπου Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά που προήλθαν από την τουρκική πλευρά.
Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την κατευναστική της πολιτική απέναντι στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι αυτή η στάση έχει αποτύχει να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων και έχει ενθαρρύνει την τουρκική προκλητικότητα.
"Η κατευναστική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην Τουρκία έχει αποτύχει να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων μας.
Η συνεχιζόμενη ανοχή και οι υποχωρήσεις ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των συνοριοφυλάκων μας και την εθνική μας κυριαρχία.
Απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές ενέργειες για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον," δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση ενίσχυση των συνοριακών δυνάμεων και την επιβολή αυστηρότερων μέτρων αποτροπής.
"Η προστασία των συνόρων μας και η διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας δεν μπορούν να περιμένουν," τόνισε.
Τέλος, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον τραυματία συνοριοφύλακα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον ίδιο και την οικογένειά του, και επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση ενίσχυση των συνοριακών δυνάμεων για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Ακολουθεί η δήλωση:

“Η κατευναστική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην Τουρκία έχει αποτύχει να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων μας.
Η συνεχιζόμενη ανοχή και οι υποχωρήσεις ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των συνοριοφυλάκων μας και την εθνική μας κυριαρχία. Απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές ενέργειες για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, διασφαλίζοντας την άμεση ενίσχυση των συνοριακών δυνάμεων και την επιβολή αυστηρότερων μέτρων αποτροπής.
Η προστασία των συνόρων μας και η διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας δεν μπορούν να περιμένουν.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον τραυματία συνοριοφύλακα, ο οποίος στάθηκε τυχερός αφού τα πυρά δεν έπληξαν ζωτικά όργανα.
Η σκέψη μας είναι μαζί του και στην οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.”

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης