Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για συγχώνευση Attica Bank με Παγκρήτια: Νέος ισχυρός τραπεζικός πυλώνας που θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό

Μητσοτάκης για συγχώνευση Attica Bank με Παγκρήτια: Νέος ισχυρός τραπεζικός πυλώνας που θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό
Η λύση που επιτεύχθηκε ήταν η βέλτιστη, καθώς εξουδετερώνει τον κίνδυνο τυχόν κατάρρευσης των δύο τραπεζών, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό 
Σχετικά Άρθρα
Στη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα αναφέρθηκε την Κυριακή (21/7/2024) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του κάνοντας λόγο για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα.
«Τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα δύο πιστωτικά ιδρύματα ήταν πολλά και απειλητικά για τη συνέχιση της ύπαρξής τους.
Η λύση που επιτεύχθηκε ήταν η βέλτιστη, καθώς εξουδετερώνει τον κίνδυνο τυχόν κατάρρευσής τους, διασφαλίζει καταθέτες και επιχειρήσεις προστατεύοντας την αξία της συμμετοχής του δημόσιου στη μία εξ αυτών», σημειώνει ο πρωθυπουργός.
«Ακόμη, η συγκρότηση του νέου ισχυρού τραπεζικού πυλώνα, όπως επισημαίνει ο διοικητής της ΤτΕ, θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό με θετική επίδραση στο κόστος και την ποιότητα των τραπεζικών υπηρεσιών και θα συμβάλει στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η συμφωνία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank και τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα θα κατατεθεί στη Βουλή προς κύρωση», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.
Tην Τρίτη, 23 Ιουλίου θα τεθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «THRIVEST HOLDING LTD».
Αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης