Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky επιμένει για όπλα μεγάλου βεληνεκούς και χτυπήματα σε ρωσικές βάσεις

Ο Zelensky επιμένει για όπλα μεγάλου βεληνεκούς και χτυπήματα σε ρωσικές βάσεις
O Zelensky δήλωσε πως πρέπει να καταστραφούν τα ρωσικά βομβαρδιστικά σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις προκειμένου να προστατευθεί η Ουκρανία από αεροπορικές επιδρομές
Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα μεγάλου βεληνεκούς προκειμένου να προστατεύσει τις πόλεις και τους στρατιώτες της στην πρώτη γραμμή από τις ρωσικές βόμβες και τα drones, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky μετά το νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Μόνο στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε σχεδόν 40 drones Shahed εναντίον της Ουκρανίας.
Το πιο σημαντικό, τα περισσότερα από αυτά καταρρίφθηκαν από τους υπερασπιστές του ουρανού μας», δήλωσε ο Zelensky μέσω Telegram, αναφερόμενος στα drones.
Είπε πως πρέπει να καταστραφούν τα ρωσικά βομβαρδιστικά σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις προκειμένου να προστατευθεί η Ουκρανία από αεροπορικές επιδρομές.
«Οι επαρκείς ικανότητές μας μεγάλου βεληνεκούς θα πρέπει να είναι μια δίκαιη απάντηση στον ρωσικό τρόμο.
Όποιος μας υποστηρίζει σε αυτό υποστηρίζει την άμυνα απέναντι στον τρόμο», είπε ο Zelesnky
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε στις 19/7 την έκκλησή του από το Λονδίνο στους Δυτικούς συμμάχους να επιτρέψουν πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς στη Ρωσία, λέγοντας πως η Βρετανία θα πρέπει να προσπαθήσει να πείσει τους εταίρους της να αποσύρουν τους περιορισμούς στη χρήση τους.
Η Ρωσία εξαπέλυσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους Iskander, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, χωρίς να διευκρινίζει τι συνέβη με αυτούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης