Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin προς Assad: Η Ρωσία υποστηρίζει τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας

Putin προς Assad: Η Ρωσία υποστηρίζει τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας
Ο Ρωσος πρόεδρος επισήμανε ότι τις τελευταίες δεκαετίες η Μόσχα και η Δαμασκός έχουν συσσωρεύσει μια τεράστια εμπειρία διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς και έχουν σημειώσει σημαντική επιτυχία στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin συνεχάρη τον Σύρο ομόλογό του, Bashar Assad, για την 80ή επέτειο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξη της Ρωσίας στην κυριαρχία, την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.
«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση στις προσπάθειές της να υπερασπιστεί την κρατική κυριαρχία, την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να διασφαλίσει ασφάλεια και την πολιτική σταθερότητα.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η περαιτέρω ανάπτυξη ολόκληρου του φάσματος των διμερών σχέσεων είναι προς το συμφέρον των λαών μας και θα βοηθήσουν στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και στο σύνολό της», είπε ο Vladimir σε τηλεγράφημα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.
Ο Vladimir σημείωσε ότι τις τελευταίες δεκαετίες η Μόσχα και η Δαμασκός έχουν συσσωρεύσει μια τεράστια εμπειρία διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς και έχουν σημειώσει σημαντική επιτυχία στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία.
«Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και ευημερία και ευημερία στον συριακό λαό», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Συρίας ξεκίνηαν στις 21 Ιουλίου 1944.
Οι δύο χώρες υπέγραψαν τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας το 1980.
Το 1991, η Συρία αναγνώρισε τη Ρωσία ως διάδοχο της Σοβιετικής Ένωσης.
Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Συρίας υποβαθμίστηκαν σημαντικά μετά την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αναπτύχθηκαν.
Το 1999, ο Σύρος ηγέτης Hafez Assad πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία και ο γιος του Bashar Assad, ο οποίος έγινε πρόεδρος της Συρίας το 2000, πραγματοποίησε κρατική επίσκεψη στη Μόσχα τον Ιανουάριο του 2005.
Οι συνομιλίες του με τον Putin κατέληξαν σε κοινή δήλωση για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Συρίας.
Η πρώτη επίσκεψη στη Συρία από Ρώσο αρχηγό κράτους (συμπεριλαμβανομένης της σοβιετικής εποχής) έγινε από τον Dmitry Medvedev,, τότε Ρώσο πρόεδρο, τον Μάιο του 2010.
Ο Vladimir Putin επισκέφθηκε τη Συρία ως αρχηγός του ρωσικού κράτους το 2017 και το 2020 .


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης