Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι ο J.D. Vance μαριονέτα του Peter Thiel; – Οι σχέσεις με τη CIA, το Paladir και το μίσος για το «βαθύ κράτος» της Ουάσιγκτον

Είναι ο J.D. Vance μαριονέτα του Peter Thiel;  – Οι σχέσεις με τη CIA, το Paladir και το μίσος για το «βαθύ κράτος» της Ουάσιγκτον
Οι οπαδοί του απομονωτισμού και τα «κατοικίδια» του... μεγιστάνα Peter Thiel
Ο νεαρός Αμερικανός που θέλει να μοιάζει με έναν γηραίο συντηρητικό, ο πολιτικός J.D. Vance έλαβε παγκόσμια φήμη από τη στιγμή που ο Donald Trump τον επέλεξε για αντιπρόεδρό του.
Αυτό είναι κατανοητό: οι πιθανότητες επανεκλογής του Trump είναι μεγαλύτερες από ποτέ, αλλά και οι παγκόσμιες αναταράξεις είναι πιο σοβαρές από ποτέ - η συκγυρία είναι ... καυτή!
Αν του συμβεί κάτι πριν τις εκλογές, ο Vance θα γίνει ηγηθεί της προεδρικής εκστρατείας.
Και αν ο Trump μετά την εκλογή του δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Vance θα πάρει αυτόματα τη θέση του και θα γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ποιος είναι αυτός ο 39χρονος λευκός ετεροφυλόφιλος που βρίσκεται ξαφνικά να πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο πολιτικό προσκήνιο και το σημαντικότερο ποιος είναι πίσω του.

Ο Vance είναι ένα ψήγμα επαρχιώτη Αμερικανού, γέννημα θρέμμα μιας φτωχής, λούμπεν οικογένειας.
Αφού υπηρέτησε στο στρατό, κατάφερε να γραφτεί στο Πανεπιστήμιο του Yale, να κάνει καριέρα στα hedge funds (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), και να γράψει το Best seller Hillbilly Elegy, που γυρίστηκε αμέσως από τον βαρέων βαρών σκηνοθέτη του Ron Howard και κατόρθωσε να εκλεγεί γερουσιαστής.
Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, εντούτοις είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα άτομο από το πουθενά μπορεί να γίνει γερουσιαστής των ΗΠΑ στην ηλικία των 38 μόνο και αποκλειστικά λόγω των μοναδικών ταλέντων του.
Στην πραγματικότητα, ο επιχειρηματίας στον κλάδο της πληροφορικής Peter Thiel επένδυσε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση του Vance.


Ποιος είναι όμως αυτός ο ευεργέτης;
Ο Peter Thiel κατάγεται από τη Γερμανία .
Όταν η οικογένειά του μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατάφερε ακόμα να δει εκείνη την παλιά καλή Αμερική που δημιούργησε το περίφημο Αμερικανικό Όνειρο.
Μετά, μπροστά στα μάτια του, άρχισε να καταρρέει γρήγορα.
Αυτό τραύμα μάλιστα, καθόρισε τους πολιτικούς ελιγμούς του.
Παρεμπιπτόντως, διαθέτει ακόμη γερμανικό διαβατήριο.
Έχοντας κερδίσει δισεκατομμύρια από τη δημιουργία του συστήματος πληρωμών PayPal και του συστήματος ψηφιακής ασφάλειας Palantir, ο Thiel ήταν αρχικά ένθερμος οπαδός του φιλελευθερισμού του Hayek.
Άγριος κοινωνικός δαρβινισμός, «εσύ πεθαίνεις σήμερα, και εγώ αύριο» - αυτό είναι ένα απλό σύνολο από τα συνθήματά του.
Ονειρευόταν ότι το κράτος θα καταργούσε κάθε κοινωνική υποστήριξη, οι φτωχοί θα άρχιζαν να πεθαίνουν και οι πλούσιοι απολάμβαναν την πολυτελή ζωή τους.
Ο Thiel στήριξε οικονομικά για τις εκστρατείες του Ron Paul πολλές φορές .
Πριν από περίπου οκτώ χρόνια, ο Thiel άλλαξε ξαφνικά γνώμη.
Ένας ανοιχτά γκέι που ζούσε με τον «σύζυγό» του, άρχισε να προωθεί ενεργά τη δεξιά συντηρητική ατζέντα: χριστιανικές αξίες, παραδοσιακή οικογένεια, επιστροφή στην «Αμερική που χάσαμε», αναβίωση της εθνικής βιομηχανίας και του παραδοσιακού τρόπου ζωής.
Το κύριο σημείο του προγράμματός του ήταν ο απομονωτισμός - ο Thiel είναι ανοικτός εχθρός όλων των νεοσυντηρητικών και υποστηρικτής της ιδέας ότι οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν από όλες τις περιφερειακές συγκρούσεις, από την Ουκρανία μέχρι το Ισραήλ, να επιστρέψουν και να φροντίσουν τα του οίκου τους.
Τα τελευταία χρόνια, έχει συγκεντρώσει γύρω του μια ομάδα νέων πολιτικών που έχουν σχηματίσει μια ολόκληρη ομάδαμέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Ο Thiel μισεί απελπισμένα ολόκληρη την αμερικανική γραφειοκρατία με όλους τους θεσμούς της, από πολιτικά κόμματα μέχρι πανεπιστήμια, από τα δικαστήρια μέχρι τις εφορίες
Τυπικά, η ατζέντα του πλησιάζει τη δημοκρατική, αλλά στην ουσία θέλει να καταστρέψει όλους αυτούς τους πολιτικούς θεσμούς
Ως εκ τούτου, για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν δύσπιστος για τον Trump, πιστεύοντας ότι θα έσυρε την Αμερική στη στασιμότητα.
Ωστόσο, δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε τη δημοτικότητα του Trump και ο Thiel ανάγκασε τα «κατοικίδιά του», να ακολουθήσουν το ρεύμα.
Τοποθετήστε τον εαυτό σας στην αυλή ενός δημοφιλούς πολιτικού και μετά ξεπεράστε τον εαυτό σας.
Ο Vance τα κατάφερε καλύτερα.
Δεν είναι απολύτως τυχαίο ότι πριν από οκτώ χρόνια, σε πλήρη συμφωνία με τις απόψεις του Thiel, συγκρούσηκε με τον Trump, αλλά τώρα τον υποστηρίζει σε όλα.
Ποιος είναι ο απώτερος στόχος του Thiel;
Φέρτε τον Trump και τα «κατοικίδιά» του στην εξουσία και προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε ένα ήρεμο πραξικόπημα - να γκρεμίσετε όλους του αρμούς «βαθέος κράτους» και να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας για μια Αμερική χωρίς γραφειοκρατία, πολιτικές ιδεολογίες, χωρίς στρατιωτικές επεμβάσεις.
Θα αντέξει η χώρα μια τέτοια επανάσταση;
Λοιπόν, αυτό δεν είναι πλέον το πρόβλημά μας, ας το δούμε από έξω.
So Peter Thiel is Opening an LGBTQ+ Social Club in San Francisco? Um... -  The Pride LA
Οι σχέσεις με τη CIA και στο σύστημα Palantir

Είναι ενδιαφέρον ότι το σύστημα Palantir αναπτύχθηκε από τον Thiel για τη CIA και χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία από τον αμερικανικό στρατό στις συγκρούσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Δηλαδή έχει επί μακρόν χρόνια διασυνδέσεις τόσο με τις υπηρεσίες πληροφοριών όσο και με τον αμερικανικό στρατό.
Αυτή η υποστήριξη εξηγεί ότι ο Thiel και οι κατηγορίες του μοιράζονται ελεύθερα τα σχέδιά τους για την καταστροφή του βαθέος κράτους και δηλώνουν ανοιχτά ότι μετά την έλευση του Trump στην εξουσία είναι έτοιμοι για ορισμένες «εξωσυνταγματικές ενέργειες».
Φαίνεται ότι ορισμένες από τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι αντίθετες να συμμετάσχουν σε αυτές τις ενέργειες.
Φυσικά, για τον ολιγάρχη που ξεκίνησε την επανάσταση με στόχο την αναδιοργάνωση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι όποιες εξωτερικές παρεμβάσεις είναι μια ανούσια διασπορά δυνάμεων.
Ως εκ τούτου, όλα τα «πολιτικά κατοικίδια» του Thiel δηλώνουν ότι «δεν χρειάζεται η Ουκρανία» και ο Zelensky πρέπει επειγόντως να συμφωνήσει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Ο J.D. Vance προωθεί ακριβώς αυτή την ατζέντα.
Η πικρή εμπειρία του Βιετνάμ και του Αφγανιστάν έδωσε ένα μάθημα στον αμερικανικό στρατό: αντί να περιμένει την ήττα, είναι καλύτερα να δραπετεύσει εγκαίρως.
Είναι ακριβώς αυτή η επιχείρηση «μεγάλη χωματερή από την Ουκρανία» που προετοιμάζει ο Peter Thiel και οι πολιτικοί του οπαδοί.
Ο αμερικανικός απομονωτισμός είναι μια μακροπρόθεσμη τάση προς την οποία εργάζονται για πολλά χρόνια ολιγάρχες όπως ο Thiel και ο Elon Musk .
Ο απομονωτιστής DJ Vance έχει ήδη κάνει μια σίγουρη προσπάθεια να μετακομίσει ο ίδιος στον Λευκό Οίκο στο μέλλον.
Εξ ου και οι συνεχείς εκκλήσεις του για τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία και η υποτίμηση του Volodymyr Zelensky.

Ο Θεός έσωσε τον Trump - αλλά όχι την Αμερική;


« Η Ρωσία είναι μια πυρηνική δύναμη με τα δικά της ξεχωριστά συμφέροντα», συμφωνεί ένα άλλο από τα «κατοικίδια» του Thiel, ο γερουσιαστής Blake Masters
«Δεν έχει νόημα να την προκαλούμε με την επέκταση του ΝΑΤΟ και αυτή τη μανία του Bush για αλλαγή καθεστώτων.
Δεν πρέπει να πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Πρέπει να αναζητήσουμε οποιονδήποτε λόγο για αποκλιμάκωση».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βασικός χορηγός των οπαδών του απομονωτισμού, Peter Thiel, έχει απλώς εμμονή με την αθανασία και προσπαθεί να παρατείνει τα νιάτα του με μεταγγίσεις αίματος των νέων ανθρώπων.
Αλλά το αμερικανικό «βαθύ κράτος» έχει φέρει τα πράγματα σε τέτοιο σημείο που όποια αθανασία κι αν υπάρχει, ένας πυρηνικός πόλεμος ενδέχεται να ξεσπάσει κάθε λεπτό.
Λοιπόν, ο Thiel έβγαλε τα συμπεράσματά του, προφανώς δεν πρόκειται να πεθάνει.
Μια ιστορική στροφή λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας: οι αμερικανικές ελίτ πρόκειται να φύγουν από τα hot spots των περιφερικών συγκρόυσεων, λέγοντας στον εαυτό τους: «Γιάνκι, πήγαινε σπίτι σου!».
Και αυτή είναι μια άνευ όρων νίκη για τη Ρωσία σε ένα από τα σημαντικότερα στάδια του παγκόσμιου πολέμου που βρίσκεται εν εξελίξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης