Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Kamala Harris δεν έχει καμία ελπίδα - Μόλις το 30% των Αμερικανών την πιστεύει - O Trump, αδιαφιλονίκητο φαβορί

Η Kamala Harris δεν έχει καμία ελπίδα - Μόλις το 30% των Αμερικανών την πιστεύει - O Trump, αδιαφιλονίκητο φαβορί
Αν η Harris δεν καταφέρει να ενώσει το κόμμα, το συνέδριο θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα πολιτικό ελεύθερο παιχνίδι, με διάφορους υποψηφίους να διαγωνίζονται για το χρίσμα μπροστά στις κάμερες και πίσω από κλειστές πόρτες
Σχετικά Άρθρα
Σαν... λύτρωση ήρθε στους Δημοκρατικούς, η αποχώρηση του 81χρονου, Joe Biden, από την κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Οι δημόσιες εμφανίσεις του νυν Αμερικανού προέδρου, ήταν η μία χειρότερη από την άλλη, με αποτέλεσμα η απόφαση του να προκαλέσει ανακούφιση και στην πλειοψηφία των κορυφαίων δυτικών ηγετών. 
Το... δαχτυλίδι, πλέον, πέρασε στην Kamala Harris.
Ωστόσο, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, οι Δημοκρατικοί δεν έχουν καμία ελπίδα, να ανακόψουν την ανοδική πορεία του Donald Trump, ο οποίος παραμένει αδιαφιλονίκητο φαβορί για τις εκλογές. Οι Αμερικανοί γενικότερα, είναι δύσπιστοι για το πώς θα ήταν η Harris στο Οβάλ Γραφείο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως μόνο 3 στους 10 (30%) ενήλικες των ΗΠΑ συνολικά λένε ότι η Harris θα τα πήγαινε καλά ως πρόεδρος.
Περίπου οι μισοί λένε ότι η Harris δεν θα έκανε καλή δουλειά στον ρόλο και 2 στους 10 λένε ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για να πουν. Η αποδοχή της Harris είναι παρόμοια με αυτή του Biden

Προετοιμασμένος ο Trump

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Trump εμφανίζεται προετοιμασμένος για τις εξελίξεις και για την Kamala Harris. Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, ότι λίγο πριν από το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, η ομάδα του Trump ετοίμασε μια σειρά από βίντεο εναντίον της Harris για να τα δείξει στους εκπροσώπους στην εκδήλωση και στην τηλεόραση, παρότι μετά την απόπειρα δολοφονίας του Trump, υπήρξαν δεύτερες σκέψεις και δεν τα έδειξαν. Επιπλέον, η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών παρακολουθεί στενά τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Biden και θα είναι έτοιμη να υποβάλει αγωγές εάν η Harris χρησιμοποιήσει παράνομα αυτή τη χρηματοδότηση με οποιονδήποτε τρόπο, ανέφερε η έκθεση αργά το Σάββατο.

Τα… τρωτά σημεία της Harris

Πέραν των δημοσκοπήσεων, που την εμφανίζουν δεύτερη και με μεγάλη διαφορά από τον πρώτο, Donald Trump, η Kamala Harris εμφανίζει και άλλα… τρωτά σημεία.
  1. Στις αρχές της διακυβέρνησης Biden, της ανατέθηκε η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Μια σειρά από λάθη και λανθασμένες δηλώσεις της προκάλεσαν οξύτατη κριτική. Και παρότι χειρίστηκε πολύ καλύτερα το θέμα του δικαιώματος στην άμβλωση στη συνέχεια, οι πρώτες εντυπώσεις από το χειρισμό του μεταναστευτικού έμειναν.
  2. Είχε ήδη θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2020 και δεν τα κατάφερε. Ενώ φαινόταν να πηγαίνει καλά αρχικά, ένας συνδυασμός άστοχων συνεντεύξεων, έλλειψης σαφώς καθορισμένου οράματος και κακής διαχείρισης της καμπάνιας της, την οδήγησαν να εγκαταλείψει την κούρσα πριν καν τις πρώτες προκριματικές εκλογές.

Το συνέδριο των Δημοκρατικών

Υπό αυτές τις συνθήκες -που ακόμη διαμορφώνονται- το συνέδριο των Δημοκρατικών τον επόμενο μήνα στο Σικάγο θα έχει ενδιαφέρον. Ακόμη και αν οι Δημοκρατικοί συνταχθούν με την Harris, είναι δύσκολο να προδικάσει κανείς την έκβαση του Συνεδρίου. Και αν η Harris δεν καταφέρει να ενώσει το κόμμα, το συνέδριο θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα πολιτικό ελεύθερο παιχνίδι, με διάφορους υποψηφίους να διαγωνίζονται για το χρίσμα μπροστά στις κάμερες και πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα συναρπαστικό πολιτικό θέατρο, ζωντανό και απρόβλεπτο, με τρόπο που το αμερικανικό κοινό δεν έχει ξαναδεί.

Παρασκήνιο

Ο Joe Biden μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (20/7/2024) σχεδίαζε να παραμείνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2024, αλλά το απόγευμα της Κυριακής (21/7/2024) ενημέρωσε υψηλόβαθμους συνεργάτες του ότι αποσύρεται, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος.
«Χθες βράδυ το μήνυμα ήταν προχωρήστε με τα πάντα, πρόσω ολοταχώς», δήλωσε η πηγή στο Reuters, που θέλησε να μην κατανομαστεί. «Γύρω στις 1.45 μμ σήμερα (τοπική ώρα): ο πρόεδρος δήλωσε στα υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας του ότι άλλαξε γνώμη».
Η απόφαση αιφνιδίασε πολλά μέλη του προσωπικού στον Λευκό Οίκο, με αρκετούς να εκφράζουν την έκπληξή τους που ο πρόεδρος έκανε την ανακοίνωση αυτή ενώ αναρρώνει από Covid στο σπίτι του στο Delaware.
Μερικές ώρες πριν από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση, η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εκστρατεία του Biden ανέφερε ότι δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί.

Ο Biden, πικραμένος με Obama, οργισμένος με Pelosi

Έντονα πικραμένος από την ανοικτή αμφισβήτησή του από πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών ήταν τα τελευταία 24ωρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Biden, σύμφωνα με συνεργάτες του, παρακολουθούσε με δυσαρέσκεια την «ενορχηστρωμένη επίθεση», όπως αποκαλεί τις συνεχόμενες εκκλήσεις των Δημοκρατικών να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Biden γνώριζε πως οι συνεχόμενες εκκλήσεις για παραίτηση από υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι καθοδηγούμενες.
Μάλιστα θεωρεί τη Nancy Pelosi, την πρώην πρόεδρο της Βουλής , τον κύριο υποκινητή, όμως εκφράζει την πικρία του και για τον Barack Obama, καθώς θεωρεί ότι λειτουργεί παρασκηνιακά.
Υπενθυμίζεται ότι Pelosi και Obama είχαν στηρίξει τον Biden στην εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, όμως πλέον δεν τους θεωρεί συμμάχους, αλλά ανθρώπους που επιδιώκουν την απόσυρσή του
Η κρίση στις σχέσεις του Biden και τον ισχυρών ηγετών μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα ήταν πρωτόγνωρη καθώς προσπάθησαν να τον παροπλίσουν, άτομα που ήταν από τους πιο κρίσιμους συμμάχους του τα τελευταία 12 χρόνια.
Εξάλλου ο Obama ήταν αυτός που τον επέλεξε για αντιπρόεδρο, ενώ στη συνέχεια τον οδήγησε στον Λευκό Οίκο το 2020.
Η Pelosi από την άλλη, όπως και ο γερουσιαστής Chuck Schumer ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ήταν αυτοί που συνέβαλαν στην επιτυχία του νομοθετικού έργου του.
Στον αντίποδα υπέρ της παραμονής του Biden στην προεδρική κούρσα ήταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης