Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vasily Bondar (Πρέσβης Ουκρανίας στην Τουρκία): Η κατάπαυση του πυρός δεν αρκεί ως βάση για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης

Vasily Bondar (Πρέσβης Ουκρανίας στην Τουρκία): Η κατάπαυση του πυρός δεν αρκεί ως βάση για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης
Το ΝΑΤΟ δεν έχει απαντήσει ακόμη στο κύριο ερώτημα - αυτό σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας
Αν και το ΝΑΤΟ είναι διστακτικό στην προοπτική ένταξης της Ουκρανίας, το Κίεβο είναι πεπεισμένο ότι θα γίνει δεκτό στη συμμαχία μετά τη διευθέτηση της σύγκρουσης, δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Τουρκία Vasily Bondar.
"Η συμφωνία που επετεύχθη από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην τελευταία σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον να διατεθούν περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία είναι ένα καλό και τολμηρό βήμα για την υποστήριξή της.
Αλλά το ΝΑΤΟ δεν έχει απαντήσει ακόμη στο κύριο ερώτημα - αυτό σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας.
Πιστεύουμε ότι θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ για να διατηρήσει την ειρήνη στην Ευρώπη, μετά το τέλος του πολέμου», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Haberturk.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου επικεντρώθηκε στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία και στη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να διαθέσουν 40 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία το 2025.
Σύμφωνα με τον Bondar, η κατάπαυση του πυρός δεν αρκεί ως βάση για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης.
"Δεν αρκεί η κατάπαυση του πυρός.
Βασική προϋπόθεση είναι η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας", τόνισε.
Επαίνεσε τη βοήθεια της Τουρκίας στη χώρα του.
«Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες στην Τουρκία για όλα τα βήματά της στην πολιτική, ανθρωπιστική και στρατιωτική πτυχή», είπε.
"Τον τελευταίο καιρό, η Τουρκία έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία τόσο στην οργάνωση διαμεσολαβητικών προσπαθειών για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία όσο και στη δημιουργία του διαδρόμου σιτηρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης