Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με τις μυστικές αξιολογήσεις των αμερικανικών τραπεζών – Ανεπαρκείς ή αδύναμες οι διοικήσεις

Σάλος με τις μυστικές αξιολογήσεις των αμερικανικών τραπεζών – Ανεπαρκείς ή αδύναμες οι διοικήσεις
Περίπου το ένα τρίτο των τραπεζών εξασφάλισε αξιολογήσεις 3 ή χαμηλότερες σε μια κλίμακα 5 βαθμών για τη συνολική διαχείριση του κινδύνου
Οι εμπιστευτικές εκτιμήσεις μιας κορυφαίας ρυθμιστικής αρχής τραπεζών των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι 11 από τις 22 μεγάλες τράπεζες της χώρας που εποπτεύει έχουν «ανεπαρκή» ή «αδύναμη» διαχείριση μιας ευρείας σειράς κινδύνων που κυμαίνονται από κυβερνοεπιθέσεις έως λάθη εργαζομένων, σύμφωνα με το Bloomberg News.
Περίπου το ένα τρίτο των τραπεζών εξασφάλισε αξιολογήσεις 3 ή χαμηλότερες σε μια κλίμακα 5 βαθμών για τη συνολική διαχείριση του κινδύνου σε εμπιστευτικές αξιολογήσεις από το Γραφείο του Ελεγκτή του Νομίσματος (OCC), ανέφερε η έκθεση.
Το OCC ανέφερε στο Bloomberg ότι ο εν ενεργεία ελεγκτής Michael Hsu «συζήτησε την ανάγκη οι τράπεζες να προφυλαχθούν από τον εφησυχασμό και να διαχειριστούν ενεργά τους κινδύνους τους προκειμένου να οικοδομήσουν και να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη στο ομοσπονδιακό τραπεζικό σύστημα».
Η έκθεση ακολουθεί μια πολύωρη παγκόσμια διακοπή των συστημάτων υπολογιστών που επηρέασε τις υπηρεσίες από τις αεροπορικές εταιρείες στην υγειονομική περίθαλψη, τη ναυτιλία και τα οικονομικά, πριν από τρεις ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης