Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως βλέπουν 8 επενδυτικές τράπεζες τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ – Χάνει έδαφος το σενάριο Trump για αγορά, αμφιβολίες για Harris

Πως βλέπουν 8 επενδυτικές τράπεζες τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ – Χάνει έδαφος το σενάριο Trump για αγορά, αμφιβολίες για Harris
Η προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ συνεχίζει να μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα
Οι αγορές είχαν ήδη πολλά να αντιμετωπίσουν καθώς εισέρχονται στην καρδιά του καλοκαιριού, από την αξιολόγηση της πορείας μείωσης των επιτοκίων της Federal Reserve μέχρι τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Αλλά η προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ συνεχίζει να μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα.
Μια εβδομάδα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού Donald Trump που συγκλόνισε τους επενδυτές, ο πρόεδρος Joe Biden δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα επιδιώξει να επανεκλεγεί και ενέκρινε την αντιπρόεδρο Kamala Harris να είναι υποψήφια των Δημοκρατικών.
Με την ιστορική κίνηση του Biden λιγότερο από τέσσερις μήνες από τις εκλογές του Νοεμβρίου, το πολιτικό χάος απειλεί να πυροδοτήσει αναταράξεις στη Wall Street, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς.
Και η λεγόμενη σύσταση Trump Trade - καλή για τις ενεργειακές εταιρείες, τις τράπεζες και το Bitcoin, ενώ είναι κακή για τα ηλεκτρικά οχήματα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - μπορεί να σταματήσει, αφού απέκτησε δυναμική μετά το καταστροφικό προεδρικό debate του Biden.

Σε αυτό το πλαίσιο το Bloomberg συγκέντρωσε τα πρώτα σχόλια από τους αναλυτές:

Wayne Kaufman, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Phoenix Financial Services

«Μακάρι να είχαμε λιγότερες εξελίξεις.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα η ομάδα μου συζητούσε τις επιπτώσεις στην αγορά μιας απόπειρας δολοφονίας.
Είναι αμφίβολο το αν οι άνθρωποι θα κινηθούν αποφασιστικά μέσα σε όλη αυτή την αβεβαιότητα.
Οι αποτιμήσεις ήταν ένα ζήτημα, η αισιοδοξία της τεχνητής νοημοσύνης έχει κάνει πολλά για να συγκρατήσει την αγορά και μπαίνουμε στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, που ιστορικά είναι αδύναμοι μήνες.
Αλλά γενικά αυτή ήταν μια ιστορική αγορά».

Julie Biel, διαχειριστής χαρτοφυλακίου και επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Kayne Anderson Rudnick

«Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα.
Απλώς δεν έχουμε μεγάλο προβάδισμα για έναν υποψήφιο που δεν πέρασε από την κανονική πρωτοβάθμια διαδικασία.
Συνεχίζουμε λοιπόν για άλλη μια φορά σε πρωτόγνωρους καιρούς.
Και ενώ μπορεί να νιώθουμε ότι έχουμε συνηθίσει τα πάντα, αυτό εξακολουθεί να είναι μια πολύ μεγάλη δόση αβεβαιότητας που πρέπει να καταπιούμε.
Οι συναλλαγές Trump, όπως το Bitcoin, η ενέργεια θα αρχίσουν να χαλαρώνουν και ορισμένες συναλλαγές που χτυπήθηκαν όπως οι μετοχές ηλιακής ενέργειας ή τα EVs μπορούν να ανακάμψουν.
Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και αυτό δεν αρέσει στις αγορές.
Και θα δούμε μια μεγάλη άνοδο της αστάθειας από τώρα έως τον Σεπτέμβριο».

Yung-Yu Ma, επικεφαλής επενδύσεων στην BMO Wealth Management

«Το εμπόριο Trump είναι πιθανό να πάρει μια ανάσα μέχρι να καταστεί σαφές ποιος θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.
Σε γενικές γραμμές, αυτό το γεγονός προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα στις αγορές, η οποία είναι πιθανό να οδηγήσει σε κάποια βραχυπρόθεσμη αστάθεια.
Η είδηση ταρακούνησε επίσης τις αγορές συναλλάγματος και ομολόγων, ενώ οι διαχειριστές χρήματος στις αναδυόμενες αγορές αναμένουν ορισμένες από τις πρώιμες «συναλλαγές Trump» - οι οποίες περιελάμβαναν την εγκατάλειψη ορισμένων νομισμάτων στην Ασία και τη Λατινική Αμερική και την αγορά ομολόγων του Ελ Σαλβαδόρ - να αλλάξουν, παρέχοντας ένα βραχυπρόθεσμο όφελος σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.
Η ανησυχία για ένα ισχυρό δολάριο υπό τη νέα κυβέρνηση Trump, συν τους δασμούς και μια πιθανή συντριπτική νίκη των Ρεπουμπλικανών έχουν αρχίσει να επιβαρύνουν τα αναδυόμενα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία συνεχίζουν να κινούνται εν μέσω του αβέβαιου χρονικού διαστήματος της Fed για μείωση των επιτοκίων».

Jack McIntyre, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Brandywine Global Investment Management

«Η αρχική αντίδραση θα είναι θετική για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων αγορών.
Οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να πάρουν τη Βουλή τώρα, αν τα πράγματα πήγαιναν καλά.
Οι αγορές γενικά θέλουν να δουν περισσότερα από αυτό σε αντίθεση με μια σάρωση από τους Ρεπουμπλικάνους».

Jennifer Gorgoll, Διευθύντρια χαρτοφυλακίου στη Neuberger Berman LLC

«Βραχυπρόθεσμα, η πιθανότητα για μειώσεις των επιτοκίων της Fed θα κυριαρχήσει στις αγορές, αποδυναμώνοντας δυνητικά το δολάριο και οδηγώντας σε ισχυρότερα εμπορεύματα και νομίσματα EM.
Αυτό, σε συνδυασμό με έναν ευρύτερο κίνδυνο μεροληψίας που σχετίζεται με το εμπόριο Trump, θέτει τις προϋποθέσεις για ένα θεαματικό 2025 και πιστεύουμε ότι οι αναδυόμενες αγορές μπορεί να είναι βασικός ωφελούμενος από αυτό».

Gregory Faranello, επικεφαλής του τμήματος επιτοκίων και στρατηγικής των ΗΠΑ για την AmeriVet Securities

«Δεν είναι απολύτως σαφές τι σημαίνει για την αγορά τιμών.
Στην αγορά ομολόγων θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερο σε αδιέξοδο.
Μην νομίζετε ότι υπάρχει μεγάλο εμπόριο επιτοκίων εδώ, καθώς δεν ξέρουμε πραγματικά πώς θα κλονιστεί η δημοσιονομική πολιτική.
Η αγορά των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ θα εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην προσφορά, τους ισολογισμούς και τα οικονομικά δεδομένα.
Θα μπορούσαμε να επιτύχουμε κάποια ασταθή δράση τιμών, αλλά η τιμολόγηση της Fed θα πρέπει να παραμείνει εστιασμένη σε αυτό που βρίσκεται ήδη σε κίνηση.
Τελικά η αβεβαιότητα έχει αυξηθεί πολύ.
Τώρα, τι σημαίνει αυτό για το πώς θα κινηθούν τα μελλοντικά; Αυτό δεν είναι ξεκάθαρο.
Το Bitcoin κινήθηκε λίγο. Αλλά είχαμε επίσης μεταβλητότητα στην εβδομάδα, που δεν νομίζω ότι έχει να κάνει πολύ με τον Trump.
Νομίζω ότι αυτό αφορά περισσότερο την αποδυνάμωση της οικονομίας και η Fed κινείται σταθερά προς μια περικοπή 50 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο.
Τελικά συμβαίνουν πολλά και αυτό είναι περισσότερη αβεβαιότητα».

Dan Suzuki, αναπληρωτής επικεφαλής επενδύσεων στην Richard Bernstein Advisors

«Ο άμεσος αντίκτυπος είναι να προσθέσει αβεβαιότητα στο ρεπουμπλικανικό σαρωτικό αφήγημα που κυριαρχεί στις αγορές.
Από εκεί και πέρα, όλα είναι στον αέρα μέχρι να έχουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το ποιος θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών».

Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Wealth

«Ο Πρόεδρος Biden που εγκατέλειψε την κούρσα είχε ήδη αρχίσει να κοστολογείται στην αγορά.
Το εμπόριο Trump, αν υπάρχει στην πραγματικότητα, δεν διακρίνεται από το γεγονός ότι οι μικρές κεφαλαιοποιήσεις εναλλάσσονται λόγω της πιθανότητας για χαμηλότερα επιτόκια.
Η Fed πιθανότατα θα κάνει περικοπές τον Σεπτέμβριο.
Το μόνο πράγμα που ξεχωρίζει στο τρέχον εμπόριο Trump φαίνεται να είναι λίγο χτύπημα στο Bitcoin και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, καθώς θεωρείται πιο ευνοϊκό για αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης