Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θετικές οι αναφορές Zelensky σε διαπραγματεύσεις, αναμένουμε λεπτομέρειες

Ρωσία: Θετικές οι αναφορές Zelensky σε διαπραγματεύσεις, αναμένουμε λεπτομέρειες
Σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Zelensky δεν απέρριψε συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο
Οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα είναι καλύτερες από την άρνησή τους, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για τις λεπτομέρειες αν ακολουθήσουν, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov.
Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι σίγουρα καλύτερο από τις δηλώσεις ότι αποκλείονται οποιεσδήποτε επαφές με τη ρωσική πλευρά και με τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Κατά τη γνώμη του, «φυσικά, το να μιλάμε στον ένα ή στον άλλο τόνο για διάλογο είναι πολύ καλύτερο από το να μιλάμε για την πρόθεση να πολεμήσουμε μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».
«Αλλά τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτά τα λόγια, Peskov.για ποια συγκεκριμένα σχέδια γίνεται λόγος και ποιες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, αν η συζήτηση είναι σοβαρή, δεν μπορούμε να το κρίνουμε ακόμη», δήλωσε ο
Πιστεύει ότι «εδώ θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες, αν υπάρχουν».
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Zelensky δεν απέρριψε συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο, παρά το διάταγμα που ισχύει στην Ουκρανία και απαγορεύει τέτοιες συνομιλίες.
«Στη «δεύτερη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής», εάν ένα σχέδιο είναι πλήρως έτοιμο, εάν η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει μέσω αυτού του σχεδίου <...>, τότε θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί με τους εταίρους με εκπροσώπους της Ρωσίας.
Και αν θα είναι ο Putin ή αν δεν θα είναι ο Putin - ποια είναι η διαφορά», ανέφερε χρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης