Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος… γεωμαγνητικής καταιγίδας πάνω από την Ουάσιγκτον - Η πιο ευάλωτη πόλη των ΗΠΑ

Τρόμος… γεωμαγνητικής καταιγίδας πάνω από την Ουάσιγκτον - Η πιο ευάλωτη πόλη των ΗΠΑ
Στις αρχές Μαΐου, μια από τις πιο ισχυρές ηλιακές καταιγίδες τα τελευταία χρόνια έπληξε τη Γη
Τρόμος επικρατεί στην Ουάσιγκτον, από τους τους πρώιμους δείκτες του επερχόμενου 11ετούς ηλιακού κύκλου του ήλιου.
Επί του παρόντος, ο Ηλιακός Κύκλος 25 βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, γνωστός ως «ηλιακό μέγιστο», που χαρακτηρίζεται από έντονη ηλιακή δραστηριότητα όπως ηλιακές κηλίδες, εκλάμψεις και εκτινάξεις μάζας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια σημαντική αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που εκτοξεύεται προς τη Γη, και τώρα νέα δεδομένα δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον, DC, είναι η πιο ευάλωτη πόλη των ΗΠΑ στις διαστημικές καιρικές συνθήκες.
Storm_GIC.png
Η Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία αναφέρει ότι ερευνητές στο Βρετανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (BGS) διαπίστωσαν ότι η Ουάσιγκτον και το Μιλγουόκι είναι μερικές από τις πιο εκτεθειμένες πόλεις των ΗΠΑ στον διαστημικό καιρό.
Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής μέγιστης περιόδου που θα διαρκέσει έως το 2025, επειδή τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και οι επίγειες συσκευές επικοινωνίας θα μπορούσαν να διαταραχθούν.
faq13.jpg
«Έχουμε εντοπίσει ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ (περιοχή Washington DC και Milwaukee) που εμφανίζονται επανειλημμένα ως «υψηλά συνδεδεμένες» στο δίκτυό μας, επομένως είναι πιθανώς περιοχές ιδιαίτερα ευάλωτες στις επιπτώσεις του διαστημικού καιρού και μπορεί να επωφεληθούν από περαιτέρω παρακολούθηση», ανέφερε ο Δρ Lauren Orr του BGS.
Ο Δρ Orr είπε ότι υπάρχουν "πολλοί λόγοι" που οι μητροπολιτικές περιοχές ενδέχεται να κινδυνεύουν περισσότερο από τις επιπτώσεις των ηλιακών καταιγίδων, συμπεριλαμβανομένης της "ηλεκτρικής αγωγιμότητας του εδάφους, της φυσικής κατασκευής του ηλεκτρικού δικτύου σε αυτές τις περιοχές ή της θέσης των ρευμάτων στον ουρανό».
Πρόσθεσε μια προειδοποίηση ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία για το γιατί αυτές οι πόλεις θεωρούνται «υπερκόμβοι».
Τα γεωμαγνητικά επαγόμενα ρεύματα από ισχυρές ηλιακές καταιγίδες μπορούν να διαταράξουν την ψηφιακή οικονομία.
Στις αρχές Μαΐου, μια από τις πιο ισχυρές ηλιακές καταιγίδες τα τελευταία χρόνια έπληξε τη Γη.
Η ψηφιακή οικονομία άντεξε και ο τεράστιος δορυφορικός αστερισμός του Starlink επέζησε επίσης.
2024-07-20_11-17-51.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης