Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Δύση - Κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας - Ιράν στην Κασπία Θάλασσα

Συναγερμός στη Δύση - Κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας - Ιράν στην Κασπία Θάλασσα
Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν τόσο ναυτικά πλοία όσο και ναυτικά αεροσκάφη
Άσκηση θαλάσσιας ασφάλειας με τη συμμετοχή ιρανικών πολεμικών πλοίων και ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου ξεκίνησε στα χωρικά ύδατα του Ιράν στην Κασπία Θάλασσα, ανέφερε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος των ασκήσεων πλοίαρχος 1ου βαθμού Abbas Hassani.
«Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν τόσο ναυτικά πλοία όσο και ναυτικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων πυραύλων Darafsh, Separ και Paykan, δύο ελικοπτέρων AB-212, του πλοίου Shahid Basir από το Ναυτικό του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης [IRGC, των επίλεκτων ενόπλων δυνάμεων του Ιράν].
Επίσης, το ρωσικό πλοίο SB-45 εισήλθε πρόσφατα στα χωρικά ύδατα του Ιράν και θα λάβει μέρος [στις ασκήσεις]», ανέφερε ο εκπρόσωπος στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Εκπρόσωποι των παράκτιων κρατών της Κασπίας είναι παρόντες στις ναυτικές ασκήσεις ως παρατηρητές, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Το πρώτο στάδιο των ασκήσεων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, όταν οι ναυτικές δυνάμεις του Ιράν και της Ρωσίας εξασκήθηκαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε εμπορικό πλοίο, στη διάσωση ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο και στην εξάλειψη των συνεπειών στο πλαίσιο ενός σεναρίου που είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε στις 21 Ιουλίου ότι το ρωσικό ρυμουλκό SB-45 είχε εισέλθει στα χωρικά ύδατα του Ιράν στην Κασπία Θάλασσα για να συμμετάσχει στις ασκήσεις διάσωσης και θαλάσσιας ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης