Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τη φυλακή στο... μέτωπο: Σχεδόν 4.000 κατάδικοι επιστρατεύτηκαν στην Ουκρανία

Από τη φυλακή στο... μέτωπο: Σχεδόν 4.000 κατάδικοι επιστρατεύτηκαν στην Ουκρανία
Το νέο σχέδιο, που εγκρίθηκε από τις ουκρανικές αρχές, επιχειρεί να καλύψει τα κενά στον στρατό... προσελκύοντας κρατούμενους
Στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του νόμου για την επιστράτευση, περίπου 3,8 χιλιάδες κρατούμενοι απoφυλακίστηκαν πρόωρα για να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), αναφέρει η εφημερίδα Guardian.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σχέδιο, που εγκρίθηκε από τις ουκρανικές αρχές, επιχειρεί να καλύψει τα κενά στον στρατό... προσελκύοντας κρατούμενους.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας διευκρίνισε ότι 5,9 χιλιάδες κρατούμενοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ωστόσο, δεν επιτράπηκε σε όλους να υπηρετήσουν στο στρατό λόγω προβλημάτων υγείας.
Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη τον Ουκρανό υπουργό Δικαιοσύνης, ανέφερε τα σχέδια της κυβέρνησης να στρατολογήσει περίπου 15 χιλιάδες κατάδικους στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Malyuska, αυτό το βήμα θα ενισχύσει σημαντικά τη μαχητική ικανότητα του στρατού στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky έχει ήδη υπογράψει αντίστοιχο νομοσχέδιο, το οποίο επιτρέπει την επιστράτευση εγκληματιών που εκτίουν ποινές στη φυλακή.
Η αναπληρώτρια υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας δήλωσε στις 30 Μαΐου ότι περίπου 4 χιλιάδες κρατούμενοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης