Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποικία χρέους η Ουκρανία, κατέληξε σε συμφωνία για αναδιάρθωση χρέους 20 δισ. ευρώ

Αποικία χρέους η Ουκρανία, κατέληξε σε συμφωνία για αναδιάρθωση χρέους 20 δισ. ευρώ
Η κυβέρνηση Zelensky ανακοίνωσε ότι έλαβε την έγκριση των ξένων επενδυτών να μειώσει την ονομαστική αξία του χρέους κατά πάνω από 30%

Σε αποικία χρέους μετατρέπεται η Ουκρανία, η οποία κατέληξε σ συμφωνία με ξένους ομολογιούχους για την αναδιάρθρωση χρέους 20 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους Financial Times.
Η κυβέρνηση Zelensky ανακοίνωσε ότι έλαβε την έγκριση των ξένων επενδυτών να μειώσει την ονομαστική αξία του χρέους κατά πάνω από 30%, ανοίγοντας τον δρόμο για επίσημη αναδιάρθρωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Η συμφωνία θα αντικαταστήσει τη διετή αναστολή πληρωμών που τέθηκε σε ισχύ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Ο ρόλος του ΔΝΤ

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο προσέφεραν στήριξη στη συμφωνία αναδιάρθρωσης.
Το Κίεβο οριστικοποίησε τους όρους της συμφωνίας την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων με επιτροπή ομολογιούχων, καθώς και με άλλους επενδυτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους περίπου το 25% του χρέους. 
«Ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στην Ουκρανία, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε σημαντική ελάφρυνση χρέους στην Ουκρανία, να βοηθήσουμε τις προσπάθειές της να ανακτήσει την πρόσβασή της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και να στηρίξουμε τη μελλοντική ανοικοδόμηση της χώρας προς όφελος του ουκρανικού λαού», δήλωσε η επιτροπή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης